Ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος πολυτελούς μόδας, η Kering, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα δ’ τριμήνου μειώθηκαν κατά 4% σε συγκρίσιμη βάση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι πωλήσεις για το σύνολο του 2023 του γαλλικού ομίλου, ιδιοκτήτη των οίκων Gucci, Saint Laurent, Balenciaga και Bottega Veneta υποχώρησαν κατά 2% σε συγκρίσιμη βάση και 4% σε αναφερόμενους όρους, στα 19,6 δισ. ευρώ (21,15 δισ. δολάρια).

Τα λειτουργικά κέρδη ολόκληρου του έτους, ύψους 4,75 δισ. ευρώ, ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις. «Αυτά τα αποτελέσματα είναι ανεκτά, χωρίς σημαντικές αρνητικές εκπλήξεις εκτός από τη μείωση του περιθωρίου κέρδους στην Bottega Veneta και την Other Houses, τη μονάδα που στεγάζει τις Balenciaga, Alexander McQueen και Boucheron», αναφέρει ο αναλυτής της RBC Capital Markets, Piral Dadhania.

«Η Gucci δεν παρουσιάζει χειρότερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες, γεγονός που αποτελεί ανακούφιση, και η προσοχή θα στραφεί στην κλήση για τα κέρδη και σε τυχόν σχόλια από τη διοίκηση σχετικά με τις προοπτικές του περιθωρίου κέρδους για την Gucci». Πράγματι, σε μια σειρά συναντήσεων με οικονομικούς αναλυτές και δημοσιογράφους σήμερα, η Kering είναι πιθανό να αντιμετωπίσει σκληρές ερωτήσεις σχετικά με το γιατί η αύξηση των πωλήσεών της υπολείπεται των ανταγωνιστικών ομίλων πολυτελείας όπως η LVMH και η Richemont κατά διψήφια ποσοστά.

(Πηγή: Fashion Network)