Τρεις μήνες πριν από τα 90α γενέθλιά του, ο Giorgio Armani υπαινίσσεται πιθανές μεγάλες αλλαγές για την ιταλική αυτοκρατορία μόδας του, στο πλαίσιο του σχεδίου διαδοχής του. Αφού πάλεψε επί χρόνια για να διατηρήσει την ανεξαρτησία της Giorgio Armani SpA εν μέσω των συγχωνεύσεων και εξαγορών που αναδιαμόρφωσαν τον τομέα της πολυτέλειας, ο Armani τώρα λέει ότι δεν αποκλείει τη συγχώνευση με μεγαλύτερη εταιρεία ή να εισαχθεί σε χρηματιστήριο.

«Η ανεξαρτησία από μεγάλους ομίλους θα μπορούσε να εξακολουθεί να αποτελεί κινητήρια αξία για τον όμιλο Armani στο μέλλον, αλλά αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να αποκλείσω κάτι», δήλωσε ο Armani σε συνέντευξή του. «Αυτό που πάντα χαρακτήριζε την επιτυχία της δουλειάς μου είναι η ικανότητα προσαρμογής στις αλλαγές των καιρών». Τα μελλοντικά σχέδια του Armani, ο οποίος σπάνια δίνει συνεντεύξεις και μέχρι σήμερα ήταν επιφυλακτικός στο να συζητήσει τη διαδοχή, αποτελούν εδώ και καιρό ένα καυτό θέμα στον κλάδο. Ο σχεδιαστής εμφανίζεται τώρα πιο ανοιχτός σε νέες ιδέες για το μέλλον, αν και θα πρέπει να τις αξιολογήσουν οι κληρονόμοι του, είπε.

Ο Armani, ο οποίος ελέγχει σχεδόν το σύνολο της Giorgio Armani SpA, με καθαρή αξία 6,6 δισ. δολαρίων σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, αφήνει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για δημόσια εγγραφή. «Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο είναι κάτι που δεν έχουμε συζητήσει ακόμη, αλλά είναι μια επιλογή που μπορεί να εξεταστεί, ελπίζω στο απώτερο μέλλον», δήλωσε σχετικά.

Η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον είναι κοινή στην ιταλική βιομηχανία πολυτελείας, όπου πολλές εταιρείες εξακολουθούν να είναι ανεξάρτητες και να ελέγχονται από οικογένειες, όπως Salvatore Ferragamo, Prada, Moncler και Ermenegildo Zegna. Ωστόσο, τα τελευταία 20 χρόνια ιταλικές εταιρείες πολυτελείας επέλεξαν να πουλήσουν στους Γάλλους. Ο Bernard Arnault, ο κύριος μέτοχος της LVMH, ο οποίος έχτισε την τεράστια περιουσία του συγκεντρώνοντας περίπου 75 ετικέτες, εξαγόρασε μια σειρά από ιταλικές μάρκες, όπως η Fendi, η Loro Piana και η Bulgari, ενώ η Kering κατέχει την Gucci και έχει μερίδιο 30% στον οίκο Maison Valentino. Οι αναλυτές του Bloomberg εκτιμούν ότι μια τιμή 8 έως 10 δισ. ευρώ για τον οίκο Giorgio Armani.

(Πηγή: Fashion Network)