Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του The NPD Group, οι γυναίκες στις ΗΠΑ επιστρέφουν στις παλιές τους συνήθειες μακιγιάζ, ενώ κάποιες τις εμπλουτίζουν κιόλας, τώρα που η υποχρεωτική χρήση μάσκας αίρεται ευρέως και πολύς κόσμος επανέρχεται σε χώρους εργασίας, ταξίδια και εκδηλώσεις. Περίπου 70% των χρηστών μακιγιάζ έχει επιστρέψει στις πρότερες συνήθειες ή φοράει περισσότερο μακιγιάζ από ό,τι πέρυσι.

Η χρήση γκάμας προϊόντων ανεβαίνει, σύμφωνα με τα ευρήματα έκθεσης του NPD, ενώ το μάσκαρα είναι το πιο διαδεδομένο προϊόν. Ακολουθούν τα φον-ντε-τέν, σκιά ματιών, αϊλάινερ και κραγιόν. Σύμφωνα με τους αναλυτές του NPD, η ανάκαμψη και δημιουργικότητα της κατηγορίας μακιγιάζ ευθύνεται κυρίως για τις αυξημένες πωλήσεις της βιομηχανίας της ομορφιάς το 2022, για τις prestige μάρκες.

Στην κατηγορία prestige τα έσοδα από πωλήσεις στις ΗΠΑ κατέγραψαν άνοδο 22% για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, σε σχέση με πέρυσι. Αποτελεί ρυθμό υπερδιπλάσιο σε σχέση με το skincare και ταχύτερο σε σχέση με το άρωμα. Οι γυναίκες κατά κανόνα φορούν μακιγιάζ για να εξωραΐσουν την εμφάνισή τους, αλλά οι γυναίκες της γενιάς Z και οι millennials το φορούν κυρίως για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Σε όλες τις γενιές πάντως, σχεδόν κατά 30%, οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι το χρησιμοποιούν διότι τούς δίνει χαρά.

(Πηγή: The NPD Group)