Νέα έρευνα που διεξήγαγε η First Insight σε συνεργασία με το Baker Retailing Center της Σχολής Γουόρτον του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνιας αποκαλύπτει ότι τα στελέχη του λιανεμπορίου δεν γνωρίζουν τελικά τις προτιμήσεις των καταναλωτών τους όσον αφορά τα αγαθά που παράγονται με βιώσιμο τρόπο.

Η έρευνα έδειξε ότι από το σύνολο των ερωτηθέντων καταναλωτών «σχεδόν τα 3/4 εκτιμούν περισσότερο τη βιωσιμότητα από το brand name», ενώ το 94% των ερωτηθέντων retailers πιστεύει ότι ισχύει ακριβώς το αντίστροφο. Ο CEO της First Insight Greg Petro θεωρεί ότι οι retailers αφήνουν ευκαιρίες εσόδων ανεκμετάλλευτες και ότι οι ενέργειες σε επίπεδο ESG θα αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σπουδαιότητα όσο αυξάνεται η επίδραση της GenΖ.

Ο Thomas Robertson, ακαδημαϊκός διευθυντής του Baker Retailing Center, επεσήμανε ότι «οι μισοί retail executives πιστεύουν ότι η τιμή είναι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο οι καταναλωτές επιλέγουν το re-commerce», ενώ στην πραγματικότητα μόνο το 27% κινητοποιείται από την τιμή και το 54% από ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την κυκλική οικονομία. Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές απάντησαν ότι αξιοποιούν τα προγράμματα resale/re-commerce εταιρειών όπως οι Lululemon και Levi’s, ενώ τα παραδείγματα των Vestiaire Collective και Farfetch Second Life αποδεικνύουν ότι υπάρχει μεγάλο μέλλον στο resale, ακόμη και σε τιμές luxury.

(Πηγή: WWD)