Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος, η Παπουτσάνης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη θέση της απέναντι στη βιωσιμότητα, την υπεύθυνη παραγωγή και την αειφόρο καινοτομία. Όπως αναφέρει, τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει πετύχει σημαντικές περιβαλλοντικές επιδόσεις, υλοποιώντας αξιοσημείωτες βελτιώσεις στην παραγωγική διαδικασία και καθημερινή λειτουργία. Σύμφωνα με στοιχεία για τα έτη 2021-2022 και με επίσημες εταιρικές μετρήσεις για YTD2023, η Παπουτσάνης έχει πετύχει, σημαντική μείωση στην κατανάλωση νερού, με μείωση κατά 40% στην κατανάλωση νερού ανά παραγόμενο προϊόν. Σε επίπεδο αξιοποίησης της πράσινης ενέργειας, το 33% της ενέργειας που χρησιμοποιείται, προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Παράλληλα, υιοθετεί λιγότερο πλαστικό στις συσκευασίες, με αφαίρεση της πλαστικής μεμβράνης ομαδοποίησης στα σαπούνια που υπολογίζεται σε -5 τόνους πλαστικό και 92% μείωση πλαστικού μέσω του συστήματος επαναγεμιζόμενων dispensers στις σειρές ξενοδοχειακών προϊόντων. Όσον αφορά στις ανακυκλώσιμες συσκευασίες, έχει δημιουργήσει τις Monogreen, νέα σειρά από monomaterial ανταλλακτικά σακουλάκια που αποτελούνται από ένα μόνο υλικό και είναι 100% ανακυκλώσιμα.

Τέλος, όσον αφορά σε πιστοποιήσεις υπεύθυνης διαχείρισης στις συσκευασίες και τις πρώτες ύλες, έχει λάβει FSC πιστοποίηση που επιβεβαιώνει ότι το 50% των χαρτοκιβωτίων που χρησιμοποιεί προέρχονται από δάση που ελέγχονται ως προς την υπεύθυνη διαχείριση. Τέλος, αξιοποιεί πιστοποιημένες πρώτες ύλες κατά 53% σύμφωνα με τις πιστοποιήσεις Ecocert, που εγγυάται ότι τουλάχιστον 95% των φυτικών συστατικών είναι πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, και RSPO για την Αειφορία για το Φοινικέλαιο.