Ποιος δεν θυμάται την Βασίλισσα Ελισάβετ καθισμένη στην πρώτη γραμμή της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου και δίπλα της τη μεγάλη κυρία της μόδας Άννα Γουίντουρ;
Η Βασίλισσα Ελισάβετ ποτέ δεν υπήρξε fashion icon με την ευρεία έννοια του όρου, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι καθόρισε με συνέπεια, επί 70 και πλέον χρόνια, το δικό της προσωπικό στυλ. Έχοντας στο πλευρό της την πιο έμπιστη βοηθό της και ενδυματολόγο της Άντζελα Κέλι, κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να αναδείξουν όλη τη χρωματική παλέτα του Pantone σε εμφανίσεις μοναδικές.

Η Βασίλισσα εκ του ρόλου πρέπει να είναι ορατή στον κόσμο, να υποδηλώνει την παρουσία της. Για αυτό προτιμούσε πάντα τα πολύ έντονα χρώματα. Σχεδόν πάντα με πανομοιότυπα πατρόν, συνδύαζε τα έντονα πανωφόρια με floral φουστάνια που διακριτικά εμφανίζονταν από κάτω και συμπλήρωναν στις ίδιες πιο παλ αποχρώσεις τις εκάστοτε στυλιστικές επιλογές της. Πάντοτε με τις αγαπημένες ιστορικές της πέρλες, τις μοναδικές καρφίτσες, τα γάντια της, τις ομπρέλες με τρέσα ίδια με τα ρούχα της, τις μαύρες τσάντες της και τα παπούτσια της, σήμα κατατεθέν της εμφάνισής της και τα αξέχαστα καπέλα της.

Το καπέλο αντικαθιστά το στέμμα της, οπότε ήταν και αυτό που την καθόρισε. Φόρεσε τα καπέλα όσο καμιά άλλη γυναίκα στον κόσμο, με τον πιο ιδανικό και ταιριαστό τρόπο. Με τα μαλλιά της στο ίδιο χτένισμα επί δεκαετίες, η Βασίλισσα Ελισάβετ θα παραμείνει ως μια από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες στην ιστορία. Μια γυναίκα που ποτέ δεν φόρεσε κάτι που να μην την κολακεύει ή να προσβάλει το status της και τον ρόλο της.

Τα ρούχα της δεν ήταν μεγάλων οίκων, αλλά ήταν πάντα bespoke ραμμένα στα μέτρα της και με τα ακριβότερα και πιο ποιοτικά υφάσματα. Επώνυμα ήταν μόνο τα αξεσουάρ της: οι διάσημες διάφανες ομπρέλες του οίκου Fulton, τα γάντια του Οίκου Cornelia James, τα μπουφάν και τα ρούχα εξοχής του Οίκου Barbour, οι γαλότσες του Οίκου Hunter, τα καπέλα της σχεδιάστριας Rachel Trevor-Morgan, τα παπούτσια του Οίκου Rayene αλλά και οι μοναδικές τσάντες της από τον Οίκο Launer, αξεσουάρ που λειτουργούσαν στέλνοντας κωδικοποιημένα μηνύματα στις δύσκολες στιγμές.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την πλούσια συλλογή κοσμημάτων του στέμματος με τις μοναδικές τιάρες, τα στέμματα και τις μνημειώδεις διαμαντένιες, και όχι μόνο, καρφίτσες, η Βασίλισσα Ελισάβετ κατάφερνε πάντα να ξεχωρίζει και να κατοχυρώνει το δικό της προσωπικό στυλ. Ένα στυλ που αγαπήθηκε από όλο τον πλανήτη και την έκανε την πιο πολυφωτογραφημένη γυναίκα που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Η παρουσία της από τον κόσμο μας δεν θα λησμονηθεί εύκολα. Σημειώνεται ότι η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου θα λάβει χώρα βάσει προγράμματος στις 16-20/09, αλλά χωρίς περαιτέρω εκδηλώσεις, σε ένδειξη σεβασμού.