Η Salty Bag, η πρωτοπόρος εταιρία από την Κέρκυρα στον χώρο του sustainable fashion και της κυκλικής οικονομίας, στο πλαίσιο της ανανέωσης της ιστοσελίδας της δημιούργησε το πρώτο διαδικτυακό κατάστημα (e-shop) στον κόσμο, στα Κερκυραϊκά. Η νέα ιστοσελίδα (https://saltybag.com/cfu/) λειτουργεί πλέον σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, και στο τοπικό ιδίωμα της έδρας της.

Η Salty Bag διευκρινίζει πως η δημιουργία μιας ιστοσελίδας σε μια διάλεκτο δεν ήταν εύκολο εγχείρημα, αφού τα «Κερκυραϊκά» δεν προσφέρονταν μέχρι σήμερα ως επιλογή γλώσσας, ωστόσο η ομάδα της Wdesign, που ήταν υπεύθυνη για την δημιουργία της ιστοσελίδας, κατάφερε να δημιουργήσει την υποδομή για τη γλώσσα. Τη μετάφραση των κειμένων επιμελήθηκε ομάδα Kερκυραίων που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους τη ντοπιολαλιά και έτσι κατάφεραν να εκφράσουν την ουσία της Salty Bag στα Kερκυραϊκά με τρόπο αριστοτεχνικό.

Το εγχείρημα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς οι διεθνείς όροι της κυκλικής οικονομίας, του upcycling και των υλικών έπρεπε να αποδοθούν με ένα τρόπο πραγματικό και σύγχρονο σε ένα ιδίωμα που φθίνει. Ο Στρατής Ανδρεάδης της Salty Bag δήλωσε: «Είμαι περήφανος που καταφέραμε να αποδώσουμε, με ένα συμβολικό τρόπο, φόρο τιμής σε ένα κομμάτι του άυλου πολιτισμού του τόπου μας, της Κέρκυρας».