Στην εξαγορά της Feelunique ανακοίνωσε ότι προχωρά η Sephora, η οποία έχει υπογράψει συμφωνία με το Palamon Capital Partners και τους υπόλοιπους μετόχους του οnline καταστήματος ομορφιάς, το οποίο έχει έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, καθώς αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, ωστόσο εκτιμάται ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνου του 2021.

Η Sephora, η οποία είχε αποσύρει τις δραστηριότητές της από το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από μερικά χρόνια, δήλωσε ότι θέλει να κάνει ένα βήμα, ώστε να καθιερώσει στην παρουσία της στη χώρα. Η συγκεκριμένη εξαγορά θα δώσει τη δυνατότητα στη Sephora να εισέλθει άμεσα στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να ανοίξει κάποιο κατάστημα.

Η τιμή της εξαγοράς, δεν έχει γνωστοποιηθεί, αλλά η αποτίμηση της εταιρείας κινείται πέριξ των 132 εκατ. λιρών. Η Feelunique ιδρύθηκε το 2005 και τώρα έχει 1,3 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες, πάνω από 35.000 προϊόντα ομορφιάς και αρώματα από περισσότερες από 800 brands, ενώ όταν η επιχείρηση εξαγοράστηκε από το Palamon Capital Partners, τετραπλασιάστηκε σε μέγεθος.

(Πηγή: FashionNetwork)