Στην πώληση του τμήματος Heritage Brands, που περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Izod, Van Heusen, Arrow και Geoffrey Beene, προχωρά η PVH Corp, καθώς στόχος της είναι να επικεντρωθεί στα brands των Calvin Klein και Tommy Hilfiger.

Η πώληση θα γίνει στην Authentic Brands Group (ABG) έναντι τιμήματος που θα ανέρχεται περίπου στα 220 εκατ. δολάρια. Η συμφωνία της PVH με την Authentic Brands Group – η οποία εξειδικεύεται στην διαχείριση και προώθηση εμπορικών σημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο – αναφέρει ότι η PVH θα συνεχίσει να κατέχει και να λειτουργεί τις επιχειρήσεις εσώρουχων των οποίων ηγείται η Warner’s και θα συνεχίσει επίσης τη λειτουργία των επιχειρήσεων με πουκάμισα και γραβάτες. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις αθλητικών ειδών Izod, Van Heusen και Arrow, οι άδειες παραχωρήθηκαν στη Centric Brands, η οποία συνεργάζεται κυρίως με τις Hudson Jeans και Joe’s Jeans, αλλά και με το τμήμα παιδικών ρούχων των Tommy Hilfiger και Under Armour.

«Ηταν μια δύσκολη απόφαση για εμάς, καθώς γνωρίζουμε ότι το τμήμα των Heritage Brands ήταν αυτό που θα βοήθησε να βάλουμε τα ισχυρά θεμέλια της PVH, που εν τέλει, την έκαναν μια από τις μεγαλύτερες εταιρεία μόδας στον κόσμο», δήλωσε ο Stefan Larsson, CEO της PVH. Η PVH είναι ένας ιστορικός παίχτης στον τομέα του ανδρικού ρούχου και ανέπτυξε τις δραστηριότητές της μέσω των brands Izod, Arrow και Van Heusen, ενώ το 2017 στο Heritage Brands προστέθηκε και η ετικέτα του Αμερικανού σχεδιαστή Geoffrey Beene. Μετά την πώληση του τμήματος αυτού στην ABG , η εταιρεία αναμένει ότι η ετήσια αύξηση των πωλήσεων της θα κινηθεί μεταξύ 22-24%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση 24-26%. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο γ’ τρίμηνο του 2021.

(Πηγές: Reuters, FashionNetwork)