Από τον Οκτώβριο του 2020, η κινεζική εφαρμογή fast Fashion Shein θεωρείται ως η μεγαλύτερη online εταιρεία λιανικής πώλησης παγκοσμίως, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση των κορυφαίων σημείων για shopping στα charts αγορών, αφήνοντας πίσω της κολλοσούς των λιανικών πωλήσεων όπως η Amazon, η H&M και η Inditex, σύμφωνα με τη Euromonitor International.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το OnlineCasinoMaxi.de, η Shein είναι η κορυφαία εφαρμογή αγορών σε λήψεις από το Google Play Store και το Apple App Store παγκοσμίως με τις συνολικές λήψεις να υπολογίζονται στα 17,52 εκατομμύρια τον Ιούλιο, την ώρα που η εφαρμογή αγορών της Amazon έχει συνολικές λήψεις που φτάνουν τα 7,46 εκατομμύρια. Η Shein ιδρύθηκε το 2008 με την επωνυμία SheInside, ως μια εταιρεία νυφικών.

Στη συνέχεια επεκτάθηκε στα γυναικεία ρούχα γενικότερα, μετονομάστηκε σε Shein και σταδιακά μετατράπηκε σε μία ηγέτιδα του κλάδου. Σημειώνεται ότι η δημοτικότητά της, στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου είδε κατακόρυφη άνοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

(Πηγή: eGlobalTravelMedia)