Συνεχίζεται εντατικά η προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων του φονικού σεισμού στην Τουρκία από τις εταιρείες μόδας και ομορφιάς. Σε συνέχεια της είδησης για τις δωρεές που δημοσίευσε το Fashion Daily την Τρίτη, η Estee Lauder μας ενημερώνει ότι, μέσω της εταιρείας, των brands της και του ταμείου ELC Cares Employee Relief Fund (ELC Cares Fund), δεσμεύεται να προχωρήσει στη δωρεά 400.000 στη UNICEF με σκοπό την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στις πληγείσες περιοχές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της δράσης ELC Good Works, υποστηρίζοντας τους εργαζόμενους που θέλουν να συνεισφέρουν στις κοινότητες που επλήγησαν από τον σεισμό, η ELC Good Works διπλασιάζει τη δωρεά των εργαζομένων της σε ΜΚΟ όλη τη χρονιά. Όσον αφορά στις εταιρείες μόδας, το Fashion Network μεταδίδει ότι, για την Decathlon προτεραιότητα είναι να διασφαλίσει ότι οι 2.400 εργαζόμενοι της στην Τουρκία είναι ασφαλείς και να τους προσφέρει την υποστήριξη που χρειάζονται- 3 από τα 42 καταστήματα της εταιρείας στη χώρα έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα από τον καταστροφικό σεισμό.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν συγκεντρώσει και αποστείλει ρουχισμό και εξοπλισμό στις πληγείσες περιοχές, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ταμείο αλληλεγγύης ύψους 1 εκατ. ευρώ που θα υποστηρίξει τις ΜΚΟ στην περιοχή. Η Inditex έχει πραγματοποιήσει δωρεά 3 εκατ. ευρώ στην Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο, ενώ με την υποστήριξη των τοπικών παραγωγών της πρόσφερε επίσης 500.000 τεμάχια ρουχισμού.

Η Η&Μ, η οποία συνεργάζεται με περίπου 100 κατασκευαστές στην Τουρκία, έχει προσφέρει ρουχισμό και αποφάσισε να πραγματοποιήσει δωρεά ύψους 930.000 ευρώ στον φορέα AFAD, ενώ το H&M Foundation έχει προσφέρει 468.000 ευρώ στους οργανισμούς Κόκκινη Ημισέληνος και Save the Children. Τέλος, η Mango που έχει ισχυρή παρουσία στη γείτονα, με αρκετά καταστήματα στις πληγείσες περιοχές, έχει ξεκινήσει να στέλνει ρουχισμό, ενώ θα προσφέρει και 150.000 ευρώ στην Κόκκινη Ημισέληνο.

Από τον luxury τομέα, η Kering, όμιλος στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων οι οίκοι Gucci, Saint Laurent και Balenciaga, εξέδωσε ανακοίνωση υποστήριξης των πληγέντων πληθυσμών, και επισήμανε την πρόθεσή της, όπως και των εταιρειών του ομίλου, για οικονομική υποστήριξη, ωστόσο το ποσό δεν ανακοινώθηκε. Η Louis Vuitton ανακοίνωσε ότι τα κονδύλια που είναι ήδη διαθέσιμα μέσω της συνεργασίας της με τη Unicef, είναι άμεσα διαθέσιμα για να βοηθήσουν οικογένειες σε Τουρκία και Συρία. Τέλος, ο ιταλικός όμιλος της OTB, στην οποία ανήκουν brands όπως η Diesel και η Marni, ανακοίνωσε ότι προσφέρει υποστήριξη μέσω του OTB Foundation, το οποίο συνεργάζεται ήδη εδώ και χρόνια με τον UNHCR του ΟΗΕ.
Τέλος, από την ελληνική αγορά, οι εργαζόμενοι της Notos Com Συμμετοχές συνέλεξαν τρόφιμα, είδη ένδυσης και πρώτης ανάγκης. Ο όμιλος αναλαμβάνει την ασφαλή αποστολή και μεταφορά των ειδών έως και τα προξενεία των δύο χωρών.