Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο των παράλληλων εισαγωγών, έπειτα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις για αναστολή δραστηριοτήτων από πληθώρα διεθνών εταιρειών. Το να επιτρέψει τις παράλληλες εισαγωγές δείχνει πόσο έχει αναστατωθεί ο κλάδος λιανεμπορίου στη Ρωσία από τις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης και τις αποφάσεις διεθνών οίκων όπως οι H&M και Nike να περιορίσουν τις τοπικές τους δραστηριότητες.

Ο επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας κατά του μονοπωλίου (FAS) είχε συνάντηση με τη διεύθυνση του κορυφαίου e-tailer της Ρωσίας Wildberries, όπου συζητήθηκε το θέμα της νομιμοποίησης των παράλληλων εισαγωγών. Και οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι η κίνηση θα ήταν θετική για τους καταναλωτές και τις ρωσικές επιχειρήσεις. Η FAS δήλωσε ότι είχε ετοιμάσει προσχέδια διατάξεων για αξιολόγηση από την κυβέρνηση.

«Η πρωτοβουλία της FAS να επιτρέψει τις παράλληλες εισαγωγές θα είναι αποτελεσματικό μέτρο στήριξης. Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να εισάγουν νόμιμα ξένα αγαθά χωρίς να αναζητούν πρόσθετες άδειες, και ο καταναλωτής θα έχει πρόσβαση σε μεγαλύτερη γκάμα αγαθών υψηλής ποιότητας σε λογικές τιμές», δήλωσε η γενική διευθύντρια της Wildberries Tatyana Bakalchuk.

(Πηγή: Reuters)