Την ώρα που όλο και περισσότερα media brands εισέρχονται στην αγορά του beauty, μέσω της διεύρυνσης εμπορικών σχεδίων που αφορούν το ηλεκτρονικό εμπόριο – καθώς αποφέρουν σημαντικά διαφημιστικά οφέλη – το Elle δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Το Elle, που ανήκει στην Hearst Magazines, ενώνει τις δυνάμεις του με τη Verishop, την πλατφόρμα αγορών που ιδρύθηκε από τον πρώην επικεφαλής στρατηγικής της Snap Inc. Imran Khan, για την παρουσίαση μιας συλλογής και τεσσάρων livestreaming εκδηλώσεων beauty shopping, οι οποίες διοργανώθηκαν από την beauty director του Elle.com Chloe Hall. Το event παρουσίασης της συλλογή Elle Beauty Custom που μεταδόθηκε ζωντανά από το Elle.com και όλα τα κοινωνικά κανάλια, βοήθησε τους χρήστες να ανακαλύψουν και να αγοράσουν τα πιο δημοφιλή προϊόντα ομορφιάς της Elle. «Το κοινό του Elle λατρεύει να ψωνίζει.

Οι πωλήσεις που προέρχονται από θυγατρικές του Elle.com είναι δύο φορές υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Έχουμε καταγράψει αύξηση 75% στις πωλήσεις μακιγιάζ μέσω του site μας σε σχέση με το προηγούμενο έτος», δήλωσε η Linda De Vito, Εκτελεστική Διευθύντρια Στρατηγικών Συνεργασιών της Hearst Magazines. Σημειώνεται ότι το Elle είναι το πρώτο brand που έκανε το ντεμπούτο του στην πλατφόρμα αγορών.

«Αυτό το είδαμε ως τον τέλειο τρόπο να κάνουμε μια «βουτιά» στο ηλεκτρονικό εμπόριο και να βοηθήσουμε τους χρήστες μας να ανακαλύψουν προϊόντα με έναν νέο, συναρπαστικό και ταυτόχρονα διαδραστικό τρόπο», δήλωσε η De Vito. Σημειώνεται, ότι τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες εταιρείες μέσων ενημέρωσης μπαίνουν στην αγορά ομορφιάς, καθώς αποφέρει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, την ώρα που τα έσοδα παραδοσιακών μορφών διαφήμισης έχουν υποχωρήσει σημαντικά. Η Elle μέχρι σήμερα έχει λανσάρει αρώματα, καθώς και προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

(Πηγή: WWD)