Πολλά από τα γεγονότα που συνέβησαν την περσινή χρονιά λειτούργησαν ως σημαντικοί καταλύτες, ώστε να γίνουν αλλαγές σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου ομορφιάς, με το diversity να βγαίνει πιο έντονα στο προσκήνιο. Νέα έρευνα της Mintel αποκαλύπτει ότι το 63% των Αμερικανών εμπνέεται περισσότερο από διαφημίσεις που προβάλουν τη διαφορετικότητα, με την πλειοψηφία αυτών να αναφέρει ότι θα ήθελε περισσότερο diversity στις διαφημίσεις ομορφιάς, διότι αισθάνεται ότι «αντανακλά την πραγματική ζωή (68%) και γιατί «δείχνει ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να είσαι όμορφος».

Δείχνοντας επίσης την επιθυμία του για μεγαλύτερη αλλαγή στα brands ομορφιάς, σχεδόν τα 3/4 των καταναλωτών συμφωνούν στο ότι η βιομηχανία ομορφιάς «παίζει» με τις ανασφάλειες των γυναικών (73%) και ότι η ιδέα της κοινωνίας για την ομορφιά είναι αυστηρά καθορισμένη (72%). Αυτό κάνει τα brands ομορφιάς να εξελιχθούν μακριά από τις αρνητικές αντιλήψεις και να κάνουν στροφή προς την πραγματική ενδυνάμωση των καταναλωτών.Οι μισοί περίπου καταναλωτές (52%) που συμμετείχαν στην έρευνα και χρησιμοποιούν προϊόντα ομορφιάς, αναφέρουν ότι τα προσιτά σε τιμές προϊόντα δεν δημιουργούν αποκλεισμούς.

Βέβαια, οι απόψεις ποικίλουν ανάλογα με τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Για παράδειγμα, το 55% των καταναλωτών Baby Boomers (γεννημένοι 1946 – 1964) δηλώνει ότι τα brands ανταποκρίνονται στην κάλυψη των αναγκών που σχετίζονται με την ηλικία χωρίς αποκλεισμούς, αλλά μόνο το 32% των Generation Z (γεννημένοι 1995-2007) συμφωνεί. Η Clare Hennigan, Senior Beauty & Personal Care Analyst της Mintel ανέφερε ότι το marketing στην ομορφιά, όσο περνούν τα χρόνια, «μετατρέπεται από φιλόδοξο σε πιο εμπνευστικό».

(Πηγή: Mintel)