Η νέα συλλογή The Awakening του brand Majestæt για το καλοκαίρι 2024 εστιάζει στην πολυπλοκότητα και τη δύναμη της σύγχρονης γυναίκας, συνδυάζοντας το αυστηρό tailoring με τον μινιμαλισμό, σήμα κατατεθέν του οίκου. Με πηγή έμπνευσης τη Φύση, το brand χρησιμοποιεί φυσικά υφάσματα όπως είναι το λινό, το μπαμπού, το βαμβάκι και το μετάξι, τα οποία επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει και φοριούνται με άνεση από το πρωί ως το βράδυ.

Οι χαρακτηριστικές σιλουέτες και τα αναγνωρίσιμα στοιχεία του brand συνυπάρχουν με νέες ασυμμετρίες, draping και cut-outs, δημιουργώντας ισορροπημένα σύνολα για κάθε στιγμή της ημέρας. Η παλέτα κινείται από το μαύρο στο λευκό, καλύπτοντας τους ενδιάμεσους φυσικούς τόνους off-white, μπεζ της άμμου, γκρι των βράχων, κίτρινο του μελιού και βαθύ κόκκινο του κερασιού.

To όνομα Majestæt προέρχεται από το majesty και σημαίνει «μεγαλείο» στα δανικά. Σημειώνεται ότι η Δανία έχει επηρεάσει πολύ το ύφος και την αισθητική κουλτούρα της σχεδιάστριας του brand, Μαρίας Σταύρου, της οποίας η σχεδιαστική προσέγγιση βασίζεται σε 5 πυλώνες: μινιμαλισμό, κομψότητα, διακριτική πολυτέλεια, δυναμισμό και διαχρονικότητα. Σκοπός της είναι να δημιουργεί βασικά αλλά ξεχωριστά κομμάτια για την γκαρνταρόμπα της σύγχρονης, εργαζόμενης γυναίκας.