Η L’Oréal και το Facebook ανακοίνωσαν την τεχνολογική ενσωμάτωση της πλατφόρμας με την ModiFace, την εταιρεία επαυξημένης πραγματικότητας και τεχνητής νοημοσύνης που ανήκει στη L’Oréal, φέρνοντας τις δοκιμές μακιγιάζ που χρησιμοποιούν AR στις αγορές μέσω Instagram.

Η πλατφόρμα AR του Facebook Spark AR και η ModiFace παρέχουν την τεχνολογία, που φέρνει την ποιότητα και την ακρίβεια των AR εμπειριών μακιγιάζ που αναπτύχθηκαν από την ModiFace, στα Instagram Shops. Οι καταναλωτές μπορούν να μεταβούν στη σελίδα του brand στο Instagram, να βρουν ένα προϊόν και να το δοκιμάσουν εικονικά πριν το αγοράσουν.

Τα προϊόντα NYX Professional Makeup, Urban Decay, Maybelline New York και Lancôme είναι τα πρώτα προϊόντα L’Oréal που φτάνουν στα Instagram Shops, με δοκιμές AR για τα κραγιόν τους, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλα brands του ομίλου.

«Το AR Try On είναι μια συναρπαστική νέα είσοδος στο Facebook. Μέσω αυτής της νέας ενσωμάτωσης με την L’Oréal, οι αγοραστές μπορούν να περιμένουν μια πιο προσωπική εμπειρία αγορών από ακόμη περισσότερες από τις μάρκες που αγαπούν, εκεί που ήδη βρίσκουν έμπνευση για την ομορφιά: στο Instagram», δήλωσε η Sue Young, επικεφαλής του Spark AR στο Facebook.