Την τάση του home beautification ανέδειξε η πανδηµία τον τελευταίο χρόνο, καθώς οι άνθρωποι, αναγκασµένοι να περάσουν περισσότερο χρόνο στο σπίτι λόγω του covid-19, επένδυσαν στη βελτίωση του χώρου τους. Η βιοµηχανία οµορφιάς συνέβαλε σε αυτό λανσάροντας έξυπνες οικιακές συσκευές οµορφιάς. H µάρκα Skin Authority, για παράδειγµα, λάνσαρε στις 14 Ιουνίου στο λιανικό εµπόριο, µια συσκευή φιλτραρίσµατος αέρα, το «Air Beautification Filtration & DefenderPro» η οποία πριν, ήταν διαθέσιµη µόνο για επαγγελµατίες, ενώ για τους καταναλωτές ήταν διαθέσιµη µόνο στα κέντρα αισθητικής, ενώ τον Οκτώβριο του 2020, είχε κυκλοφορήσει ένας υγραντήρας αέρα από την Canopy.

Εν τω µεταξύ, ήδη από το 2018 είναι διαθέσιµα τα ψυγεία οµορφιάς, τα οποία στην πραγµατικότητα είναι παραδοσιακά µίνι ψυγεία και χαρακτηρίζονται ως must-have συσκευές, από brands όπως το Kylie Skin, το Drunk Elephant και το Evian. Επίσης, η L’Oréal έχει ως στόχο να εισέλθει στο χώρο του εµπορίου οικιακών συσκευών, λανσάροντας µια συσκευή οµορφιάς showerhead, από τα µέσα του 2022. Το concept της εσωτερικής και εξωτερικής οµορφιάς, ως αποτέλεσµα της χρήσης προϊόντων σε συνδυασµό µε την συµπληρωµατική χρήση συσκευών, καθιερώνει σταδιακά την ιδέα ότι η οµορφιά είναι κάτι παραπάνω από την τυπική περιποίηση του δέρµατος.

Το home beautification είναι µια τάση που βοηθά να δηµιουργηθεί και να αναπτυχθεί µια ρουτίνα οµορφιάς στο χώρο µας. Το αφήγηµα αυτό, ενισχύθηκε από το γεγονός ότι το 2020 η πανδηµία οδήγησε τους καταναλωτές στο να επενδύσουν στην µεγαλύτερη λειτουργικότητα του σπιτιού τους ή στη διακόσµησή του και σε αυτό είχε την επιθυµία να συµβάλει και η βιοµηχανία του beauty.

(Πηγή: Glossy)