Ο οίκος Louis Vuitton παρουσιάζει την πρώτη του συλλογή με κοσμήματα υψηλής ποιότητας, που σηματοδοτεί την απόφαση του να δώσει βάρος στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η συλλογή λανσάρεται με καμπάνια, στην οποία συμμετέχει η ηθοποιός Alicia Vikander. Ο Michael Burke, διευθύνων σύμβουλος της Luis Vuitton, δήλωσε ότι «τα κοσμήματα που βγάζουν αισθησιασμό επιστρέφουν».

Ο σχεδιαστής των γυναικείων κοσμημάτων, Nicolas Ghesquière συνεργάστηκε με την Vikander στο πρώτο στάδιο δημιουργίας των κοσμημάτων και εμπνεύστηκε από εκείνη, διότι «είναι αυθεντική, όπως πρέπει να είναι οι ambassadors των brands, δεν είναι υπερβολικά εκτεθειμένη, και παράλληλα εκπέμπει ένα μυστήριο», δήλωσε η Francesca Amfitheatrof, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, για κοσμήματα και ρολόγια. «Σχεδιάζει για αυτόν τον τύπο γυναίκας, δεν σχεδιάζει κοριτσίστικα μικρά λουλούδια. Κανείς δεν χρειάζεται πλέον κοριτσίστικα κοσμήματα με μια πέτρα στη μέση και μερικά διαμάντια γύρω τους.

Η αγορά είναι γεμάτη από αυτό», δήλωσε. Ο οίκος έχει ξεκινήσει να «χτίζει» την κατηγορία κοσμημάτων υψηλής ποιότητας εδώ και μια δεκαετία. Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί τα 200 χρόνια από τη δημιουργία του Louis Vuitton και θα εορταστεί με την μεγαλύτερη συλλογή κοσμημάτων του οίκου, την Bravery, που αποτελείται από 90 κομμάτια. Τα σχέδια των κοσμημάτων αντλούν έμπνευση από τη ζωή του Vuitton. Tο κολιέ Constellation d’Hercule είναι γεμάτο με πέτρες, το The Mythe είναι ένα κολιέ τριών σειρών με ζαφείρι 19,7 καρατίων από τη Σρι Λάνκα, ένα κολομβιανό σμαράγδι 8,6 καρατίων και ένα ζαφείρι 7,11 καρατίων από τη Μαδαγασκάρη, ενώ στα βασικά κομμάτια περιλαμβάνεται το κολιέ Star du Nord, με ένα διαμάντι 10 καρατίων.

(Πηγή: Cpp Luxury)