Η εταιρεία Etsy, ανακοίνωσε την εξαγορά της εφαρμογής second hand ρούχων Depop, έναντι 1,63 δισ. δολαρίων, επιδιώκοντας να προσελκύσει το νεότερο κοινό των καταναλωτών και να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά μεταχειρισμένων και vintage ρούχων που καταγράφει έντονα αυξανόμενη ζήτηση. Η Etsy, η οποία είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα αγοράς και πώλησης second hand, vintage ρούχων, αλλά και χειροποίητων αντικειμένων, εκτιμά ότι η αγορά των μεταχειρισμένων ρούχων στις ΗΠΑ θα ανέλθει στα 64 δισ. δολάρια έως το 2024.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Josh Silverman ανέφερε ότι είδε τη Depop ως «το χώρο των καταναλωτών της Generation Z» και σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει δυνατότητα περεταίρω επέκτασης των δραστηριοτήτων της, καθώς η τάση για το εμπόριο μεταχειρισμένων ενδυμάτων αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Η Depop ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια, στο Λονδίνο από τον επιχειρηματία Simon Beckerman και έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, κυρίως στους νέους, με vintage και street-wear συλλογές και έχει πάνω από 26 εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 147 χώρες.

Περίπου το 90% των επισκεπτών της είναι κάτω των 26 ετών και είναι η 10η πιο δημοφιλής πλατφόρμα αγορών μεταξύ των καταναλωτών Generation – Z στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την εταιρεία. Σημειώνεται ότι το 2020, η Etsy κατέγραψε πωλήσεις ύψους 1 δισ. δολάρια στα είδη ένδυσης, ενώ τα συνολικά έσοδά της διπλασιάστηκαν.

(Πηγή: Reuters)