Στην εξαγορά της ιταλικής εταιρείας πλεκτών ρούχων Paima προχωρά ο οίκος Chanel, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ιταλική τεχνογνωσία για ακόμα μία φορά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του FashionNetwork, η γαλλική μάρκα πολυτελείας έχει αγοράσει το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης, που έχει έδρα την Ανκόνα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το συνολικό ποσό της επένδυσης ή το ακριβές ποσοστό του μεριδίου που εξαγοράζει.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα της σύγκλισης συμφερόντων των δύο πλευρών. «Η Paima βλέποντας την ανάπτυξή της να επιταχύνεται τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε να βασιστεί σε έναν σταθερό συνεργάτη που μπορεί να επενδύσει σε αυτή, ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο.

Για τη Chanel, αυτή η συνεργασία στοχεύει στην υποστήριξη ενός τομέα που είναι απαραίτητος, τόσο για τη δική του δραστηριότητα, όσο και για τη βιομηχανία πολυτελείας στο σύνολό της», αναφέρει ο οίκος. Σημειώνεται ότι η Paima δημιουργήθηκε ως εργοστάσιο πλεξίματος το 1963 και παράγει πλεκτά για γυναίκες και άνδρες από διάφορα νήματα, όπως μαλλί, κασμίρ και βαμβάκι, ενώ αποτελεί την πέμπτη ιταλική επιχείρηση στην οποία επενδύει η Chanel τα τελευταία δύο χρόνια.

(Πηγή: FashionNetwork)