Την εξαγορά της startup εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Drapr ανακοίνωσε η Gap. H Drapr, η οποία ιδρύθηκε από τους David Pastewka, Will Drevno και Richard Berwick – που εξειδικεύονται στην τεχνολογία 3D για πάνω από μια δεκαετία – έχει τεχνολογία μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες της να δημιουργούν το 3D είδωλό τους (avatar) και να δοκιμάζουν τα ρούχα που επιλέγουν.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις ακριβείς διαστάσεις τους και αναζητούν έναν συγκεκριμένο τύπο ρούχου, που απλά να εφαρμόζει στο σωματότυπό τους», δήλωσε ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Drapr, David Pastewka. «Η Drapr έχει αποδειχθεί αποτελεσματική σε αυτό και είμαστε ενθουσιασμένοι για τον αντίκτυπο που μπορούμε να έχουμε στους πελάτες μας, ως μέλος της οικογένειας της Gap».

H Sally Gilligan, Επικεφαλής Μετασχηματισμού και Ανάπτυξης της Gap, δήλωσε από την πλευρά της ότι στόχος της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει την Drapr με τέτοιο τρόπο που να βελτιώνει την εμπειρία της εφαρμογής των ρούχων για τους πελάτες της και να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η διαδικασία για την εξαγορά της Drapr μελετήθηκε και δρομολογήθηκε από το γραφείο στρατηγικής ανάπτυξης της Gap, το τμήμα που έχει την αρμοδιότητα να αναπτύξει την εταιρεία πέρα από τις βασικές της δραστηριότητες, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών και της βιομηχανίας της μόδας.
(Πηγή: FashionNetwork)