Ως Επίσηµος Χρονοµέτρης των πιο σηµαντικών ποδηλατικών αγώνων και µακροχρόνιος συνεργάτης του UCI για 25 χρόνια, η Tissot επιβεβαιώνει το πάθος της για το άθληµα, ανανεώνοντας τη συνεργασία της µε το Tour de France, το La Vuelta και άλλα µεγάλα κλασικά πρωταθλήµατα που διοργανώνονται από την Amaury Sport Organisation (A.S.O.).

Στο Tour de France, που φέτος λαµβάνει χώρα από τις 26 έως τις 18 Ιουλίου, η νίκη κάποιες φορές καθορίζεται από δέκατα του δευτερολέπτου. Για να εξασφαλίσει ένα αξιόπιστο αποτέλεσµα για τους διοργανωτές, τους αγωνιζόµενους, τους τηλεοπτικούς και µη θεατές των ποδηλατικών αγώνων, κάµερες υψηλής ταχύτητας που µπορούν να τραβάνε έως 10.000 εικόνες το δευτερόλεπτο είναι τοποθετηµένες στη γραµµή τερµατισµού σε κάθε stage.

Χάρη σε αυτές τις συσκευές που είναι ικανές να παράγουν το «photo finish», η Tissot µπορεί να παρέχει λεπτοµερείς πληροφορίες σχετικά µε τη χρονοµέτρηση, τη βαθµολόγηση, την κατάταξη και τα στατιστικά, σε δευτερόλεπτα. Περισσότεροι από οχτώ Tissot χρονοµέτρεις, µε την υποστήριξη τουλάχιστον δώδεκα επιπλέον τεχνικών κατά τη διάρκεια των δοκιµασιών χρόνου, βρίσκονται επί ποδός κατά τη διάρκεια των 21 stages του διαγωνισµού.