Η νέα καμπάνια της Le Pliage συμπίπτει με το λανσάρισμα της τσάντας Le Pliage Green και αποτελεί το αποκορύφωμα των προσπαθειών της Longchamp να βρει βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για τον ανθεκτικό νάιλον καμβά της.

Το 2019 και το 2020, η Longchamp εισήγαγε βιώσιμα υφάσματα, όπως καμβά από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και καμβά από ανακυκλωμένο πολυαμίδιο (νάιλον) με πιστοποίηση Econyl στις σειρές My Pliage Signature και Green District, αντίστοιχα. Σήμερα, η Le Pliage Green σηματοδοτεί την έναρξη της μετάβασης της Longchamp στη χρήση αυτού του υλικού σε ολόκληρη τη συλλογή Le Pliage μέχρι το 2022.

Πρόκειται για μια σημαντική δέσμευση, την οποία η Marie-Laure Dubuisson, Global Communications & Marketing Director, περιγράφει ως «εξέλιξη και όχι επανάσταση», επισημαίνοντας ότι η Le Pliage, όπως και η Longchamp στο σύνολό της, ήταν πάντα το αντίθετο της «γρήγορης μόδας».

Η Le Pliage επανασυστήνεται με μια νέα διαφημιστική καμπάνια, η οποία, μέσα από μια σειρά σύντομων βίντεο, εξερευνά τις πολλαπλές πτυχές της διαρκούς επιρροής της. Σημειώνεται, ότι η νέα πιο βιώσιμη Le Pliage κυκλοφορεί σε μια σειρά από τέσσερα χρώματα εμπνευσμένα από τη φύση: Δάσος, Ωκεανός, Γη και Χιόνι. Η σειρά είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Digalakis και στη Longchamp Boutique.