Ταμπόν για άνδρες λάνσαρε η φιλανδική μάρκα προϊόντων υγιεινής Vuokkoset, με στόχο στην ανακούφιση της αγωνίας που νιώθουν οι διεμφυλικοί άνδρες σχετικά με την έμμηνο ρύση. Η διαφημιστική εταιρεία πίσω από την ιδέα είναι η TBWA\Helsinki. Το προϊόν λανσαρίστηκε κατά τη διάρκεια της διεθνούς Εβδομάδας Ενημέρωσης για τους Trans και προκάλεσε συζήτηση στη Σκανδιναβία σχετικά με τη συμπερίληψη στη βιομηχανία υγείας και ευεξίας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το 93% των διεμφυλικών ανδρών έχουν βιώσει δυσφορία φύλου που σχετίζεται με την έμμηνο ρύση. Με ένα ταμπόν σχεδιασμένο για άνδρες, η Vuokkoset πυροδότησε μια ζωντανή συζήτηση στη Φινλανδία κατά τη διάρκεια της διεθνούς εβδομάδας ευαισθητοποίησης για τους trans (13 έως 19 Νοεμβρίου 2023) με στόχο να αλλάξει τις αντιλήψεις για την έμμηνο ρύση και να μειώσει τη δυσφορία που προκαλεί στους trans άνδρες. Οι trans άνδρες και τα μη δυαδικά άτομα μπορεί να εξακολουθούν να έχουν εμμηνορροϊκούς κύκλους, ανεξάρτητα από τις επιλογές ορμονοθεραπείας. Αυτό αναδεικνύει την ποικιλομορφία στις εμπειρίες που σχετίζονται με την έμμηνο ρύση μεταξύ των διαφορετικών ταυτοτήτων φύλου.

Το Tampon for Men θα είναι διαθέσιμο ως περιορισμένη έκδοση στη Φιλανδία και η ευρύτερη διανομή θα ξεκινήσει στις αρχές του 2024. Το σύνολο των εσόδων από τις πωλήσεις δωρίζεται στην Trasek ry, μια οργάνωση που επικεντρώνεται στην ποικιλομορφία των φύλων και τη σεξουαλική υγεία. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο ενός πλήρως ουδέτερου ως προς το φύλο προϊόντος ταμπόν από την Vuokkoset.