Το Glami παρουσιάζει τα κυρίαρχα χρώματα και αξεσουάρ
Όπως κάθε χρόνο, το Glami παρουσιάζει τα κυρίαρχα χρώματα και αξεσουάρ που επιλέγουν οι Ελληνίδες καταναλώτριες, σύμφωνα με τα φίλτρα αγορών της πλατφόρμας. Oι γήινες χρωματικές παλέτες, τα oversized πανωφόρια και τα μποτάκια κάθε είδους γίνονται τα key-pieces των φθινοπωρινών looks των Ελληνίδων shoppers που αξιοποιούν τη δυναμική της υπερ-εξατομίκευσης στις online αγορές μέσα από το εργαλείο Fashion Quiz και την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης που χρησιμοποιεί.

Τα χρώματα του Φθινοπώρου
Αν το Φθινόπωρο ήταν χρώμα, θα ήταν σίγουρα μια γήινη χρωματική παλέτα – κυρίως γκρι, λευκές και μαύρες αποχρώσεις – με το μπλε και το καφέ να διεκδικούν επίσης μερίδιο στο καθημερινό στιλ σύμφωνα με τις τάσεις των φθινοπωρινών catwalks. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που προέκυψαν μέσα από την επιλογή χρωματικών φίλτρων που διαθέτει το Glami, με το μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού να επιλέγει κλασικούς και διαχρονικούς συνδυασμούς για το φθινόπωρο: γκρι με καμηλό, κόκκινο με μαύρο και καφέ με κρεμ χρώμα. Η τάση του Barbiecore, που κυριάρχησε τους προηγούμενους μήνες, φαίνεται πως εξακολουθεί επίσης να έχει δυναμική και να αποτελεί σημαντικό trend και το φθινόπωρο.

Oversized is key
Ένα σκουρόχρωμο μπλε jean, το απλό λευκό t-shirt, το all time classic μαύρο φόρεμα, ένα ζευγάρι άνετα loafers καθώς και μία μεγάλη μαύρη δερμάτινη τσάντα «απαντούν» στην ανάγκη των πιο πρακτικών αλλά ταυτόχρονα stylish outfits. Η τάση του total black παραμένει ο μεγάλος πρωταγωνιστής του φθινοπώρου με την έμφαση να δίνεται στις διαφορετικές υφές, όπως το κασμίρ, το σατέν και το δέρμα. Και βέβαια, κομμάτια-κλειδιά της σεζόν είναι τα oversized δερμάτινα jackets και blazers.

Οι κορυφαίες τάσεις σε παπούτσια και αξεσουάρ
Τα καλοκαιρινά σανδάλια δίνουν τη θέση τους στα κλασικά λευκά sneakers αλλά και σε πιο ρετρό μοντέλα, όπως τα chunky αθλητικά παπούτσια. Διαχρονική επιλογή παραμένουν τα μποτάκια που το 2023 παρουσιάζονται πιο πολύπλευρα από ποτέ: από κομψές γραμμές όπως αυτές των Chelsea boots μέχρι πιο «στιβαρά» σχέδια όπως τα κλασικά Dr. Martens με τα κορδόνια, μπορούν να φορεθούν με τα πάντα δίνοντας άλλο αποτέλεσμα κάθε φορά. Όσο για τις τσάντες, υπάρχουν πολλά στιλ – oversized, tote ή top-handle bags – όμως για άλλη μία φορά φαίνεται πως όσο πιο απλό και ουδέτερο είναι ένα αξεσουάρ, τόσο πιο διαχρονικά ελκυστικό καταλήγει να είναι, αναδεικνύοντας την τάση του καταναλωτικού κοινού για «επιστροφή» σε πιο all time classic επιλογές και σχέδια.