Ο γαλλικός όμιλος Kering πέτυχε αύξηση εσόδων 35% το 2021, ανεβαίνοντας 13% σε σχέση με το 2019, χάρη σε επιτάχυνση του οίκου Gucci, star brand του ομίλου, το τελευταίο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, την παραπάνω περίοδο οι πωλήσεις Gucci εκτοξεύθηκαν 31,6%, σημειώνοντας αύξηση 18% σε σχέση με το 2019.

Το 2021, ο οίκος Gucci κατέγραψε έσοδα 9,73 δισ. ευρώ, μολονότι οι πωλήσεις του είχαν επιβραδυνθεί το 3ο τρίμηνο, καθώς τα αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού πέρυσι το καλοκαίρι επηρέασαν την αγορά της Ασίας, ενώ οι καταναλωτές συγκράτησαν τις δαπάνες τους σε αναμονή της συλλογής Aria του οίκου που θα έφθανε στα καταστήματα στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ο οίκος Saint Laurent κατέγραψε «απόδοση ρεκόρ», με τα έσοδα να εκτοξεύονται κατά 45,6% στα 2,52 δισ. ευρώ, ενώ η Bottega Veneta ξεπέρασε το φράγμα του 1,5 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος Kering αναγνώρισε εξαιρετικές επιδόσεις και στους οίκους Balenciaga και Alexander McQueen από τον τομέα των λοιπών οίκων, ο οποίος σημείωσε άνοδο 43,8% στα 3,26 δισ. ευρώ.
«Χάρη στην ικανότητά τους να συνδυάζουν την αυθεντικότητα με την τολμηρή δημιουργικότητα, όλοι μας οι οίκοι πέτυχαν ισχυρή ανάκαμψη πωλήσεων, πολύ πιο πάνω από τα επίπεδα του 2019», δήλωσε ο François-Henri Pinault, Πρόεδρος και CEO του ομίλου Kering. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι είναι αίσιοι οι καιροί για τους ευρωπαϊκούς κολοσσούς του luxury.

(Πηγή: Wwd.com)