Τα Amazon Fashion Luxury Stores μπαίνουν στην αγορά της Ευρώπης σχεδόν δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα του concept στις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο λανσάρισμα, που προγραμματιζόταν για τον Νοέμβριο του 2021, γίνεται με ετικέτες όπως Christopher Kane, Dundas, Elie Saab και Altuzarra, μεταξύ άλλων και αρχικά θα καλύπτει το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Οι συλλογές θα πωλούνται απευθείας από τους οίκους, οι οποίοι διατηρούν αυτονομία ως προς το απόθεμα, την γκάμα και τις τιμές πώλησης. Αρχικά, στο αμερικανικό κατάστημα, είχαν πρόσβαση μόνο τα μέλη του Prime με υψηλές δαπάνες, μέσω ειδικής πρόσκλησης και μόνο σταδιακά απευθύνθηκε το concept σε ευρύτερη πελατειακή βάση. Το ευρωπαϊκό λανσάρισμα συνοδεύεται από εκστρατεία του Angelo Pennetta, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Kristen McMenamy, Precious Lee, Leon Dame και Dara.

Μολονότι κάποιες από τις μάρκες στο αμερικανικό κατάστημα εξακολουθούν να καταγράφουν καλές πωλήσεις και παραμένουν πιστές στην πλατφόρμα λόγω της εκτεταμένης πρόσβασης που εξασφαλίζει, υπάρχει ανησυχία ότι δεν θα έχει την ίδια απήχηση στην Ευρώπη, όπου υπάρχουν ήδη αντίστοιχες πλατφόρμες, όπως τα Zalando, Farfetch, Mytheresa, Net-a-porter, Matchesfashion και το 24S του ομίλου LVMH.

(Πηγή: Wwd.com)