Τα Αdidas Originals απευθύνονται στο αρχείο τους και ξανασυστήνουν τη συλλογή «2000s Running». Αποτελούμενη από remakes χαρακτηριστικών running looks της δεκαετίας του 2000, η νέα συλλογή εμπνέεται από τη γενιά του 2000 που τα δημιούργησε, δίνοντας τη σκυτάλη στη γενιά που τα ξαναφέρνει στο προσκήνιο. Η συλλογή συνδέει το «τότε» με το «τώρα» και συμβολίζει τη μετάβαση από τη street και pop κουλτούρα της δεκαετίας του 2000 στο σήμερα.

Τρία ξεχωριστά σχέδια από το παρελθόν αναβιώνουν στο σήμερα και συνθέτουν τον κορμό της συλλογής. Το νέο μοντέλο Ozmillen εμπνέεται από το iconic Ozweego, αντλώντας τα στοιχεία της εποχής του 2000 που το ανέδειξαν. Μεταλλικές και διχτυωτές λεπτομέρειες, διχρωμία και utility στοιχεία όπως η αντικραδασμική τεχνολογία Adiplus εμπλουτίζουν το Ozweego για να δημιουργήσουν το Ozmillen.

Επόμενο μοντέλο της συλλογής είναι το Response CL, που χρησιμοποιεί πειραματικά στοιχεία από το αρχείο της Αdidas. Στοιχεία όπως τα αεριζόμενα πλέγματα, η ενδιάμεση σόλα με μαλακή τεχνολογία EVA, αλλά και μια δίχρωμη ακατέργαστη και αυθεντική χρωματική παλέτα χαρακτηρίζουν το Response CL. Τέλος, το adiStar Cushion ξανασυστήνεται, διατηρώντας τον φουτουριστικό του χαρακτήρα. Το επάνω μέρος του είναι σχεδιασμένο με τεχνολογία για να αναπνέει το πέλμα, ενώ διαθέτει μεταλλικά στοιχεία και αντικραδασμική προστασία Adiprene. Το διεθνές λανσάρισμα της συλλογής συνοδεύεται από την καμπάνια με τίτλο Two Thousand Stories.

Ο Βρετανός φωτογράφος Ewan Spencer, ο οποίος αναδείχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και αρχές του 2000 και η σύγχρονη δημιουργός εικόνων Sophie Jones συναντιούνται και συμβολίζουν τις δύο διαφορετικές εποχές. Τα 3 μοντέλα παπουτσιών καθώς και τα ρούχα της συλλογής «2000s Running» είναι διαθέσιμα στο eshop της Adidas, στο Αdidas Originals Store, στο Αdidas Ermou store και σε συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής.