Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της συνεργασίας του οίκου Dior με τον Αμερικανό ράπερ Travis Scott για ανδρική συλλογή του 2022, ακολούθησε η δημοσιοποίηση μιας νέας συνεργασίας έκπληξη, του οίκου Louis Vuitton με τη Nike, η οποία θα αφορά στη νέα έκδοση των εμβληματικών αθλητικών παπουτσιών Air Force 1. Τα παπούτσια, τα οποία θα διατίθενται σε 21 χρωματικούς συνδυασμούς παρουσιάστηκαν ως μέρος της της ανδρικής συλλογής του Αμερικανού σχεδιαστή Virgil Abloh, ο οποίος είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Luis Vuitton και ταυτόχρονα CEO της εταιρείας Off-White, με έδρα το Μιλάνο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την κυκλοφορία της νέας έκδοσης των Air Force 1 δεν έγιναν γνωστές, καθώς ερωτηθείς ο Abloh για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας των Luis Vuiton και Nike απάντησε: «Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες».

Ο Virgil Abloh, ο οποίος έχει μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία με τη Nike, μέσω της εταιρείας του Off-White – της οποίας είναι και ιδρυτής – ήταν αυτός που έφερε πιο κοντά τους δυο μεγαλύτερους συνεργάτες του, τη Luis Vuiton και τη Nike και εν τέλει συνέβαλε ώστε να δημιουργηθεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεργασίες της φετινής χρονιάς. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα «το λανσάρισμα των νέων Air Force 1 αποτελεί μια σημαντική στιγμή για τη hip hop κουλτούρα».

(Πηγή: WWD)