Ο Δημιουργικός Διευθυντής του οίκου Givenchy Matthew Williams προχωρά σε μακροπρόθεσμη συνεργασία με την Disney, με τίτλο The Wonder Gallery. Το project λανσάρεται σήμερα Τρίτη με περιορισμένης έκδοσης συλλογή-κάψουλα πρετ-α-πορτέ.

Η δεύτερη συλλογή θα κυκλοφορήσει στα μέσα του καλοκαιριού. Τα T-shirts θα διατίθενται έναντι 520-600 δολαρίων και τα μακρυμάνικα T-shirts με κουκούλα έναντι 790 δολαρίων, όλα αποκλειστικά στο givenchy.com. Ο γαλλικός οίκος άρχισε να επικοινωνεί τη συνεργασία στα κανάλια του στα social media τη Δευτέρα, περιγράφοντας το The Wonder Gallery ως φανταστικό βασίλειο με νότες νοσταλγίας, με κλασική εικονογραφία Disney και σιλουέτες χαρακτήρων. Τα σχέδια συνοδεύονται από εμβληματικά στοιχεία Givenchy, όπως το τετραπλό G του οίκου και τα λουκέτα που ο Williams σύστησε λίγο μετά την άφιξή του στον οίκο τον Ιούνιο 2020.

Ο οίκος συνεργάστηκε στενά με τα στούντιο Walt Disney στον σχεδιασμό κομματιών με χαρακτήρες όπως ο Μπάμπι το ελαφάκι, η Περντίτα και ο Πόνγκο από τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας, η Έλσα και ο Όλαφ από το Ψυχρά κι Ανάποδα και ο Όσβαλντ το Τυχερό Κουνέλι, δημιουργία του Walt Disney για τη Universal Pictures από το 1927 και προκάτοχος του Μίκι Μάους. Ο Μπάμπι έχει εμφανιστεί μία ακόμη φορά σε φούτερ του οίκου Givenchy, τη σεζόν Φθινόπωρο 2013. Τα τελευταία χρόνια, το συγκεκριμένο κομμάτι κυκλοφορεί σε τιμές άνω των 500 δολαρίων σε resale sites όπως τα The RealReal και Grailed.

(Πηγή: Wwd.com)