Η L’Oréal υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Verily, εταιρεία ιατρικής ακριβείας του ομίλου Alphabet. Μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα και μελέτες, η αποκλειστική αυτή συνεργασία έχει στόχο να οδηγήσει στην καλύτερη κατανόηση των μηχανισμών γήρανσης της επιδερμίδας και των μαλλιών, ώστε να δημιουργηθούν ακριβή και προσωποποιημένα προγράμματα περιποίησης.

Ο Guive Balooch, επικεφαλής του L’Oréal Technology Incubator, υποστηρίζει ότι απαιτείται διαχρονική μελέτη για να συγκεντρωθούν τα σωστά δεδομένα, εξ ου και η επιλογή της  Verily. «Αυτή η συνεργασία είναι η πρώτη στο είδος της και πιστεύουμε ότι μπορεί να χτίσει το μέλλον του skin care, το οποίο θα αφορά στην ακρίβεια και στην προσωποποίηση όχι ως τάση, αλλά ως αληθινή κατανόηση της επιδερμίδας». Το δεύτερο σκέλος της συνεργασίας αφορά στη δημιουργία πλατφόρμας που θα επιτρέπει σε δερματολόγους να λαμβάνουν δεδομένα από τους ασθενείς τους και μεταξύ ιατρικών επισκέψεων, ώστε να εξασφαλίζουν πιο ακριβείς συστάσεις.

«Ο απώτερος στόχος είναι να χτίσουμε μια ολόκληρη πλατφόρμα σχετικά με τη γήρανση της επιδερμίδας» δήλωσε ο Balooch. Ο Nicolas Hieronimus, CEO της L’Oréal, σε δήλωσή του είπε ότι «με αυτήν τη συνεργασία θέλουμε να οδηγήσουμε σε νέα εποχή για την υγεία της επιδερμίδας, μέσω της τεχνολογίας και της επιστήμης και να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο στον κόσμο να έχει τα πιο συμπεριληπτικά, προσωποποιημένα, ισχυρά και ακριβή προγράμματα για το δέρμα του σε κάθε στάδιο της ζωής του».

(Πηγή: WWD)