Η Unilever παρουσίασε τα αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος ‘23 και μαζί με τα στοιχεία δήλωσε ότι εφαρμόζει το σχέδιο δράσης της για την ανάπτυξη «με ρυθμό». Ο συνολικός κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 0,8% στα 59,6 δισ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να μειώνονται κατά 13,7% στα 7,1 δισ. ευρώ. Ωστόσο, τα υποκείμενα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 2,6% στα 9,9 δισ. ευρώ. Επίσης, η συνολική αύξηση των υποκείμενων πωλήσεων του 4ου τριμήνου κατά 4,7% ήταν ελαφρώς υψηλότερη από τις προσδοκίες των αναλυτών.
Ο κύκλος εργασιών στον τομέα Beauty & Wellbeing αυξήθηκε μόλις κατά 1,8% στα 12,5 δισ. ευρώ, αλλά σε υποκείμενη βάση αυξήθηκε κατά 8,3%.

Και ο κύκλος εργασιών της Προσωπικής Φροντίδας αυξήθηκε κατά 1,4% σε 13,8 δισ. ευρώ, αλλά, και πάλι, αυξήθηκε πολύ πιο έντονα σε υποκείμενη βάση κατά 8,9%. Το Beauty & Wellbeing αντιπροσωπεύει το 21% του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου και η εταιρεία επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση των βασικών της εμπορικών σημάτων Hair Care και Skin Care για την «αύξηση του premiumization», καθώς και στην ενίσχυση της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων ομορφιάς στο κανάλι της επιλεκτικής, διεθνώς.

Οι επιδόσεις ολόκληρου του έτους αντανακλούσαν τη συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη των Prestige Beauty και Health & Wellbeing, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πλέον το ένα τέταρτο του κύκλου εργασιών του τομέα Beauty & Wellbeing, καθώς και την επιτυχημένη επανεκκίνηση ορισμένων από τις βασικές μάρκες Hair Care και Skin Care. Εδώ αξίζει να αναφερθούν οι ισχυρές επιδόσεις της Hourglass, της Dermalogica και της Paula’s Choice, η οποία λάνσαρε μια σειρά προϊόντων με βιταμίνη C. Εντωμεταξύ, η προσωπική φροντίδα, η οποία αντιπροσωπεύει άνω του 23% του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου, επικεντρώθηκε σε μάρκες που βασίζονται στην επιστήμη και προσφέρουν στους καταναλωτές υπεροχή σε αποσμητικά, καθαρισμό δέρματος και στοματική φροντίδα, όπως αναφέρει η εταιρεία.

(Πηγή: Fashion Network)