Με πολύ στοχευμένες κινήσεις σχεδιάζει την περεταίρω ανάπτυξής της η Unilever, η οποία ενδιαφέρεται για εταιρείες ομορφιάς, που έχουν κύρος και βασίζονται στην επιστήμη, και όχι για celebrity beauty brands ή εταιρείες λιανικής.

Η Βασιλική Πέτρου, Εxecutive Vice President και Group CEO της Unilever Prestige, η οποία μέχρι τώρα αναπτύσσει τη στρατηγική της εταιρείας, σχεδιάζει σε βάθος 10ετίας να δημιουργήσει 3 δισ. ευρώ σε πωλήσεις, μέσα από περισσότερες εξαγορές και στοχεύει στην ανάπτυξη αγορών, όπως αυτή της Κίνας. Η Unilever Prestige έχει σήμερα στην ιδιοκτησία της τα brands Paula’s Choice, Murad, Dermalogica και Hourglass, μεταξύ άλλων, ενώ το όνομά της βρίσκεται πάντα μεταξύ των πιθανών αγοραστών, όταν φημολογείται η πώληση ενός beauty brand.

Πρόσφατα, φήμες ανέφεραν ότι η Unilever έδειξε ενδιαφέρον για την Cult Beauty, ωστόσο η Βασιλική Πέτρου ανέφερε τους The Times ότι «η εταιρεία δεν σκοπεύει να αγοράσει beauty retailers» γεγονός που δείχνει ότι η Cult δεν ήταν στη λίστα της. Όπως διευκρίνισε η ίδια, στη λίστα της για πιθανές εξαγορές, μπαίνουν μόνο εταιρείες των οποίων έχει δοκιμάσει τα προϊόντα, εταιρείες με ιδρυτές στου οποίους «πιστεύει», καθώς και εταιρείες για τις οποίες βλέπει δυνατότητες ανάπτυξής σε όλο τον κόσμο.

(Πηγή: FashionNetwork)