Σε μια περίοδο που τα παραδοσιακά έντυπα περιοδικά αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, μια σειρά από ψηφιακές πλατφόρμες έχει αρχίσει να διερευνά το χώρο των μέσων που σχετίζονται με τη μόδα. Ειδικότερα, η ομάδα του Tik Tok, προχώρησε στη δημιουργία του Rag Report, μιας ψηφιακής έκδοσης, που μάλιστα σύντομα θα παρουσιάσει και την πρώτη του collection.

Το Rag Report, το οποίο λανσαρίστηκε από την Kyra Media, είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους λογαριασμούς μόδας στην πλατφόρμα του Tik Tok, που αξιοποιεί ένα παγκόσμιο δίκτυο δημιουργών και βίντεο που περιλαμβάνει τάσεις της μόδας, συμβουλές στυλ, street styles και πολλά άλλα, ενώ η διαχείρισή του γίνεται από μια ομάδα τεσσάρων ατόμων. Το Rag Report, το οποίο εστιάζει στους Gen Z, από την πρώτη του εμφάνιση τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 1,3 εκατ. ακολούθους, ενώ η μεγάλη ποικιλία προϊόντων που παρουσιάζει το βοηθά να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη δημοφιλία του.

Το project χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επιτυχημένο, αν σκεφτεί κανείς ότι η Vogue έχει 219.000 ακολούθους και το W Magazine 415.000. Για το λανσάρισμα της κάθε συλλογής του, το Rag Report θα συνεργάζεται μια φορά το μήνα, με διαφορετικούς σχεδιαστές ή influencer, για τη δημιουργία επώνυμων limited edition t-shirt. Τα τρία πρώτα σχέδια δημιουργήθηκαν από το studio Resistant Material, στο πελατολόγιο του οποίου περιλαμβάνονται brands, όπως της Burberry, της Heron Preston και της Maharishi. (Πηγή: WWD)