Η εταιρεία Snap Inc., µητρική εταιρεία του κοινωνικού µέσου Snapchat, αποφάσισε να προχωρήσει στην εξαγορά της Vertebrae, µιας εταιρείας που εξειδικεύεται στη µοντελοποίηση 3D προϊόντων. Ο βασικός στόχος της εταιρείας είναι να προσεγγίσει τις νεότερες γενιές, οι οποίες τείνουν να κάνουν αγορές µέσα από τα smartphone τους.

Η επαυξηµένη πραγµατικότητα µπορεί να βοηθήσει εφαρµογές και επιχειρήσεις να δηµιουργήσουν 3D εικονικά προϊόντα, τα οποία µπορούν να δουν οι καταναλωτές µέσα από το κινητό ή τον υπολογιστή τους και να καταλαβαίνουν πώς ακριβώς είναι το φυσικό προϊόν. Σηµειώνεται ότι µια πρόσφατη συνεργασία του Snapchat µε την Gucci έδειξε ότι οι πελάτες µέσω Snapchat έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιδέα αλληλεπίδρασης µε τρισδιάστατες εικόνες προϊόντων πριν από την πραγµατοποίηση των διαδικτυακών τους αγορών.

Σε σχετικό report του Μαρτίου 2021, η Snap παρουσίασε υψηλό επίπεδο εµπιστοσύνης στον συγκεκριµένο τοµέα από το νεότερο κοινό αγοραστών, κυρίως αυτό των Generation Z. Η εταιρεία εκτιµά ότι έως το 2025, το 75% των ηλικιών 13-69 που θα χρησιµοποιεί κοινωνικές εφαρµογές θα κάνει συχνά χρήση της εικονικής πραγµατικότητας. Η Vertebrae είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και µε το Facebook για την ενσωµάτωση της τεχνολογίας τρισδιάστατων αγορών, ενώ κατατάσσει την Toyota και την Adidas στους σηµαντικούς πελάτες της.

(Πηγή: FashionNetwork)