Την πώληση της αμερικανικής εταιρείας αθλητικών παπουτσιών Athlete’s Foot, στον όμιλο Arklyz, ανακοίνωσε η ελβετική Intersport International. To τίμημα της συναλλαγής και άλλες λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η Arklyz, με έδρα την Ελβετία, θα αναλάβει όλα τα εμπορικά σήματα και τα franchise της Athlete’s Foot. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα δικαιώματα franchise για την ανάπτυξη των καταστημάτων του Athlete’s Foot στην Ελλάδα, αλλά και στην Τουρκία, ανήκουν στον όμιλο Fourlis από τον Νοέμβριο του 2014, ενώ το δίκτυο του φτάνει τα 17 καταστήματα (14 στην Ελλάδα και 3 στην Τουρκία), όπως αναφέρεται στο site του ομίλου.

Ο Γιώργος Αλεβίζος, Οικονομικός Διευθυντής της Fourlis, μιλώντας αποκλειστικά στο Fashion Daily, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αναμένεται να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων ή την εταιρεία, ενώ τόνισε ότι η Arklyz είναι ένας «παίκτης» που θα δώσει μια διαφορετική ώθηση στο brand της Athlete’s Foot. «Αυτή η εξέλιξη μόνο καλό μπορεί να κάνει στο brand, το οποίο παρατηρώ ότι έχει τη δική του θέση στην αγορά των αθλητικών ειδών».

Ποιος είναι ο όμιλος Arklyz Με επικεφαλής τον Param Singh, ο όμιλος Arklyz – που στο παρελθόν έχει ξανασυνεργαστεί με την Intersport – έχει στην ιδιοκτησία του την εταιρεία Intersocks, η οποία παράγει περίπου 25 εκατ. κάλτσες για τους περίπου 150 πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

O όμιλος κατέχει επίσης άδειες διανομής χονδρικής για τα brands Hunter, Spenco και Crocs. Η Arklyz αναλαμβάνει πλέον έναν στόλο 564 καταστημάτων Foot Athlete’s σε 32 χώρες, αναφέρει το FashionNetwork.

Η οικονομική θέση της Athlete’s Foot
Η Athlete’s Foot, υπέστη πλήγμα λόγω της πανδημίας, καθώς είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 9% πέρυσι, φτάνοντας στα 330 εκατ. ευρώ. Φέτος όμως, κατάφερε να επανακάμψει, καταγράφοντας αύξηση εσόδων κατά 47% στο πρώτο 5μηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και αύξηση 14% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Σημειώνεται ότι η Athlete’s Foot ιδρύθηκε το 1971 στις ΗΠΑ και εξαγοράστηκε από την Intersport το 2012.