Η EOS Capital Partners ανακοινώνει την πώληση της μειοψηφικής της συμμετοχής της στην Cosmos Sport. H εταιρεία EOS Capital Partners, αποκλειστικός διαχειριστής του EOS Hellenic Renaissance Fund, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία πώλησης του συνόλου της μειοψηφικής συμμετοχής (30%) που κατέχει στην εταιρεία Cosmos Sport.

Η JD Sports Fashion Plc, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο διεθνώς, θα εξαγοράσει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Cosmos Sport, ενώ τα μέλη της οικογένειας Τσικνάκη, που αποτελούν τους ιδρυτές και τους κύριους μέτοχους της εταιρείας έως και σήμερα, θα παραμείνουν σε αυτή διατηρώντας μειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής της τάξεως του 20%.

Η Cosmos Sport ιδρύθηκε το 1982 από τον Φραγκίσκο Τσικνάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης και έκτοτε αναπτύχθηκε σε μία ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών στην Ελλάδα. Η EOS επένδυσε στην εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2019, όταν διέθετε 43 σημεία πώλησης – 39 φυσικά καταστήματα και 4 e-shop –
ενώ οι πωλήσεις του 2019 ανήλθαν σε 47,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου το 40% πραγματοποιήθηκε μέσω του e-shop.

Σήμερα, η Cosmos Sport διαθέτει 60 φυσικά καταστήματα, ενώ έχει ενδυναμώσει περαιτέρω την ποιότητα και την τοποθέτηση του brand της στην αγορά, έχει ενισχύσει σημαντικά τα συστήματα logistics της και έχει βελτιώσει την ψηφιακή εμπειρία των πελατών της ακολουθώντας μία στρατηγική omnichannel. Επιπλέον, επέκτεινε τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό, ιδρύοντας μία νέα θυγατρική στην Κύπρο, όπου ήδη μετρά 3 νέα καταστήματα και 1 e-shop.