Χέρια άλλαξε πάλι η The Body Shop, μετά από έξι χρόνια στην ιδιοκτησία της βραζιλιάνικης Natura &Co. Ο νέος ιδιοκτήτης, όπως αναμενόταν, είναι η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Aurelius Group (στην οποία ανήκει και η Footasylum). Η The Body Shop πωλήθηκε έναντι 207 εκατ. λιρών (254 εκατ. δολάρια). Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης ένα πιθανό κέρδος ύψους 90 εκατ. λιρών, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ κάτω από το 1 δισ. ευρώ που πλήρωσε η Natura για την αγορά της. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη πώληση της Natura το 2023, μετά την εκποίηση της πολυτελούς μάρκας ομορφιάς Aesop στη L’Oréal, από την οποία είχε εξαγοράσει τη The Body Shop.

Τι σημαίνει όμως για την ίδια την The Body Shop η πώληση; Η Aurelius δήλωσε ότι έχει τώρα την ευκαιρία να αναζωογονήσει μια εμβληματική παγκόσμια μάρκα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας με εντυπωσιακή αναγνωρισιμότητα από τους καταναλωτές. Είπε ότι η επιχείρηση είναι πρωτοπόρος που έχει θέσει τα πρότυπα για τις μάρκες ομορφιάς όσον αφορά την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου, τη μεγιστοποίηση των κοινωνικών οφελών και τη διασφάλιση της ευημερίας των ζώων.

Τέλος, συμπληρώνει ότι, επιχειρησιακή ομάδα εργασίας της Aurelius θα συνεργαστεί με την εξαιρετικά έμπειρη διοικητική ομάδα για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών και την ανάπτυξη της προσφοράς σε όλα τα κανάλια. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, με την επιφύλαξη της έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού και τις ρυθμιστικές αρχές. Η The Body Shop έχει την έδρα της στο Λονδίνο και απασχολεί περίπου 7.000 υπαλλήλους, με δραστηριότητες σε 89 αγορές, πάνω από 900 ιδιόκτητα καταστήματα σε 20 χώρες και συνεργασίες με επικεφαλής franchisees που λειτουργούν περίπου 1.600 καταστήματα franchising σε άλλες 69 γεωγραφικές περιοχές.

(Πηγή: Fashion Network)