Ο όμιλος της L’Oréal επιλέχτηκε στη λίστα Change the World του περιοδικού Fortune για το 2021, που αναγνωρίζει εταιρείες, οι οποίες έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο μέσω δραστηριοτήτων, που αποτελούν μέρος της βασικής επιχειρηματικής τους στρατηγικής. Ειδικότερα, το Fortune αναγνώρισε τον όμιλο L’Oréal ως μια εταιρεία που αλλάζει τον κόσμο μέσω του προγράμματος βιωσιμότητας, L’Oréal for the Future και τον κατέταξε στην 48η θέση της σχετικής λίστας. Στην πραγματικότητα, από το 2005, η L’Oréal μείωσε τις εκπομπές CO2 στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της κατά 81%, υπερβαίνοντας τον αρχικό στόχο του -60% που είχε θέσει έως το 2020, ενώ ο όγκος παραγωγής αυξήθηκε κατά 29% κατά την ίδια περίοδο.

Επιπλέον, έως το 2030, το 100% των πλαστικών που θα χρησιμοποιούνται στη συσκευασία των προϊόντων της L’Oréal, θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές, είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης, ενώ μέχρι το 2025, το 100% των πλαστικών συσκευασιών των προϊόντων του ομίλου, θα είναι επαναγεμιζόμενες, επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες ή λιπασματοποιήσιμες.

«Ως παγκόσμιος ηγέτης στην ομορφιά, πιστεύουμε ότι δεν είναι σημαντικό μόνο για εμάς να αλλάξουμε τον εαυτό μας, αλλά πρέπει να αλλάξουμε βιώσιμα τη βιομηχανία μας, και στοχεύουμε να διαδραματίσουμε ηγετικό ρόλο σε αυτό. Αυτό είναι που ονομάζουμε δημιουργία της ομορφιάς που κινεί τον κόσμο», δήλωσε ο Nicolas Hieronimus, L’Oréal Groupe CEO. Σημειώνεται ότι ο όμιλος επιλέχθηκε για δεύτερη φορά στη λίστα Change the World.