Στην εξαγορά της ισραηλινής startup Zeekit, προχώρησε ο αμερικανικός κολοσσός λιανικής Walmart. H εταιρεία Zeekit είναι γνωστή για τη δημιουργία εικονικών fitting rooms, τα οποία προσφέρουν μια νέα και σημαντική εμπειρία στους καταναλωτές, αφού μέσα από την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας που διαθέτει, τους βοηθά να κατανοήσουν πόσο κατάλληλο είναι το προϊόν που θέλουν να αγοράσουν διαδικτυακά.

Σύντομα οι πελάτες της Walmart θα μπορούν να δοκιμάσουν τα κομμάτια που τους ενδιαφέρουν στα «ψηφιακά δοκιμαστήρια», επιλέγοντας brands όπως τα Free People, Champion και Levi’s Strauss, κ.α. Όταν η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη, θα επιτρέπει στους πελάτες να ανεβάζουν την εικόνα τους ή να επιλέγουν ένα έτοιμο μοντέλο, το οποίο να αντιπροσωπεύει το σωματότυπο τους, το σχήμα του προσώπου, αλλά και τον τόνο του δέρματος και στην συνέχεια θα τους επιτρέπει να βλέπουν τον «εαυτό» τους σε οποιοδήποτε είδος ρούχου επιλέξουν.

Η εφαρμογή μιμείται απόλυτα την εμπειρία δοκιμής ρούχων σε ένα κατάστημα. Στη συνέχεια οι πελάτες θα μπορούν να «μοιραστούν» τα outfits με τους φίλους τους για μια «πραγματικά κοινωνική εμπειρία». Σημειώνεται, ότι η εταιρεία Zeekit που έχει ιδρυθεί από γυναίκα, έχει ήδη δοκιμαστεί από πολλά κορυφαία brands στη βιομηχανία της μόδας.

«Το εικονικό δοκιμαστήριο (virtual try-on) είναι game changer για το χώρο της μόδας και ήρθε για να επιλύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τις αγορές μέσω διαδικτύου. Είμαι σίγουρη ότι η ομάδα μας, μέσα από την τεχνογνωσία της θα καταφέρει να εντοπίσει και νέες καινοτομίες προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στον καταναλωτή, για τον οποίο θέλουμε να αποτελούμε τον πρώτο προορισμό για τη μόδα», δήλωσε η Denise Incandela επικεφαλής ένδυσης και Private Brands της Walmart.

(Πηγή: FashionNetwork)