Η L’Oréal ανακοίνωσε αύξηση 9,4% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και αμβλύνοντας τις ανησυχίες για επιβράδυνση στις δύο μεγαλύτερες αγορές ομορφιάς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Ο γαλλικός κολοσσός καλλυντικών ανακοίνωσε πωλήσεις 11,24 δισ. ευρώ (11,98 δισ. δολάρια) για τους τρεις πρώτους μήνες έως τα τέλη Μαρτίου.
Η L’Oréal, η μεγαλύτερη εταιρεία ομορφιάς στον κόσμο, δήλωσε ότι οι πωλήσεις τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη αυξήθηκαν άνω του 12%, καθώς η σειρά προϊόντων της για τη μαζική αγορά και τα δερματολογικά προϊόντα αντιστάθμισαν την αδυναμία στον τομέα της πολυτέλειας.

Η Δύση «συνεχίζει να δυναμώνει», δήλωσαν οι αναλυτές της Jefferies μετά τα αποτελέσματα, προσθέτοντας ότι η Βόρεια Αμερική αψήφησε τα αποδυναμωμένα δεδομένα.
Η L’Oréal ανακοίνωσε ότι το τμήμα καταναλωτικών προϊόντων, το οποίο περιλαμβάνει τα brands L’Oréal Paris και Elvive και αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο των εσόδων της, σημείωσε αύξηση 11,1% σε συγκρίσιμη βάση.

Η εταιρεία επωφελήθηκε από τον υψηλότερο όγκο καθώς και την αξία της μονάδας, με ισχυρή ζήτηση στην Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές. Η μικρότερη αλλά ταχέως αναπτυσσόμενη μονάδα δερματολογικής ομορφιάς, η οποία διαθέτει τα brands La Roche-Posay και CeraVe, σημείωσε αύξηση 21,9%. Οι πωλήσεις στο τμήμα πολυτελών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 1,8%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για μείωση, καθώς η ισχυρή ανάπτυξη στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική βοήθησε να αντισταθμιστεί η εξασθένηση στη Βόρεια Ασία.

Η Βόρεια Ασία υπέφερε από μια δυσμενή βάση σύγκρισης στο Travel Retail και την υποτονική ανάπτυξη της αγοράς στην ηπειρωτική Κίνα, δήλωσε η εταιρεία. Η L’Oréal κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά πολυτελών προϊόντων ομορφιάς της Κίνας, ήτοι περίπου 34%, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Nicolas Hieronimus στους αναλυτές, ο οποίος εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι αυτή η αγορά δεν ανακάμπτει με τον τρόπο που αναμενόταν.