Κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών έπεσαν τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου της L’Oréal, λόγω του δύσκολου περιβάλλοντος πωλήσεων στην Ασία, ωστόσο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,9% στα 10,6 δισ. ευρώ για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023- το ποσοστό αυτό υπολείπεται της αναμενόμενης από τους αναλυτές αύξησης 9,5%. Οι πωλήσεις στη Βόρεια Ασία, η οποία περιλαμβάνει την Κίνα, μειώθηκαν κατά 6,2%. Το travel retail εξακολουθεί να αποτελεί μεγαλύτερη τροχοπέδη από ό,τι αναμενόταν.

Οι επιδόσεις της L’Oréal στην Ασία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αύξηση των πωλήσεων κατά 11,6% που πέτυχε στην Ευρώπη και 9,4% στη Βόρεια Αμερική για την περίοδο. Οι συνολικές πωλήσεις της το 2023 ανήλθαν σε 41,18 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7,6%, αποτελώντας την τρίτη συνεχή χρονιά διψήφιας ανάπτυξης. Το τμήμα Luxe είδε τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 4,5% στα 14,92 δισ. ευρώ, με τα νέα κανάλια διανομής στις ΗΠΑ και την Amazon να αντισταθμίζουν την όποια στασιμότητα στην Ασία και το ταξιδιωτικό λιανεμπόριο.

Το τμήμα dermocosmetics είχε επίσης εξαιρετική επίδοση. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 28% σε 6,4 δισ. ευρώ, επιτυγχάνοντας για έκτη συνεχή χρονιά διψήφια αύξηση του τμήματος. Η Vichy παρουσίασε την καλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων 18 ετών, ενώ το τελευταίο προϊόν της La Roche-Posay για την αντηλιακή φροντίδα UVmune400 αποδείχθηκε δημοφιλές.
Τέλος, το τμήμα καταναλωτικών προϊόντων παρουσίασε την καλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων 30 και πλέον ετών, 12,6% , ξεπερνώντας τα 15 δισ. ευρώ.

Το μακιγιάζ ήταν ο κύριος συντελεστής ανάπτυξης, με τη L’Oréal Paris να ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ σε πωλήσεις χάρη σε λανσαρίσματα όπως το κραγιόν Infallible Matte Resistance. Η Surreal Mascara της Maybelline NY και το Fat Oil Gloss της NYX αναφέρθηκαν ως προϊόντα με τις καλύτερες πωλήσεις. Τέλος, ο τομέας επαγγελματικών προϊόντων έδωσε επίσης οικονομική ώθηση χάρη στη στρατηγική εστίασή του στη φροντίδα των μαλλιών. Το τμήμα παρουσίασε ανάπτυξη +7,6%. Τα σήματα περιποίησης μαλλιών L’Oréal Professionnel και Kérastase «αναπτύχθηκαν έντονα», χάρη στο ενδιαφέρον για τα brands Metal Detox, Absolut Repair Molecular, Genesis και Chronologiste.

(Πηγή: Cosmetics Business)