Ο Οίκος Zolotas τιμά την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης με την έκδοση της συλλεκτικής σειράς δαχτυλιδιών «Σφραγίδες Ελευθερίας». Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιώργου Παπαλέξη με τον εικονογράφο και γλύπτη Άγι Λέρτα, που είναι προϊόν μιας μακρόχρονης μελέτης πάνω στην ιστορία, τον μύθο και τις τεχνοτροπίες του ελληνικού συμβολιστικού πλούτου.

Η συλλογή αποτελείται από 21 διαφορετικά πρωτότυπα δαχτυλίδια, ως αναφορά στο έτος-σταθμό της Επανάστασης, κυκλοφορούν σε 21 αριθμημένα αντίτυπα το καθένα, ενώ θα χαραχθούν αυστηρά για μία και μόνη φορά, αποκλειστικά για τους εορτασμούς του επετειακού έτους 2021. Το χαρακτικό θέμα του κάθε δαχτυλιδιού έχει χρήση σφραγίδας, είτε αυτό είναι από χρυσό 18kt ή ασήμι 925, είτε από πραγματικό σφραγιδόλιθο με την παράσταση σμιλευμένη πάνω σε ημιπολύτιμο λίθο.

Εκτός από την επιλογή συμβόλων όπως της Φλόγας, της Μάχαιρας, του Στόλου, της Νίκης, σημαντικό ρόλο στις Σφραγίδες Ελευθερίας παίζει και αυτή της πέτρας. Ο αχάτης, ο μαλαχίτης, το λάπις λάζουλι και το ηλιοτρόπιο -ο «αιματόλιθος», με τις πορφυρές κηλίδες αίματος του Χριστού- είναι όλοι τους ημιπολύτιμοι λίθοι που συνδέονται ανέκαθεν με την ελληνική τέχνη και παράδοση. Τα 21 κομμάτια της συλλογής είναι σχεδιασμένα για γυναίκες και άνδρες.