Με προϊόντα good for the planet και good for vegan, με green ambassadors και στοχευμένες ενέργειες σε όλο της το δίκτυο, η Sephora υπηρετεί την έννοια της βιωσιμότητας, με στόχο το καλό του πλανήτη, όπως εξηγεί η Μαρίλια Τόμπρα, Country Director της Sephora Greece στο Fashion Next 2023, την ετήσια ειδική έκδοση του Fashion Daily. Το sustainability παίρνει διαφορετικές μορφές για τη Sephora Greece: Προϊόντα ή γκάμες προϊόντων με φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες, π.χ. επαναγεμιζόμενες στα αρώματα, προϊόντα με φυσικά συστατικά, vegan προϊόντα, μείωση της χρήσης πλαστικού, με κατάργηση της πλαστικής σακούλας, όπως στους περισσότερους retailers, μείωση των ρύπων CO2, μέσα από αλλαγές ή διαφορετικές ρυθμίσεις των κλιματιστικών, για μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και ανακύκλωση, με κίνητρα στους καταναλωτές να φέρουν τις παλιές τους συσκευασίες για ανακύκλωση ή ενεργειακή ανάκτηση κ.λπ.

Ο πυλώνας «good for» για τον άνθρωπο και τον πλανήτη είναι εξαιρετικά σημαντικός πυλώνας για την εταιρεία και βρίσκεται στην καρδιά του στρατηγικού σχεδιασμού της παγκοσμίως. Τι σημαίνει Good for; Good for the planet, με χιλιάδες προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, με φυσικά συστατικά και ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Good for vegan, με προϊόντα χωρίς ζωικά συστατικά ή παράγωγα και αντίστοιχα, σηματοδότηση των προϊόντων ως good for planet/good for vegan/good for you.

Επίσης, στο θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας, όλα τα καταστήματα, το e-shop και τα κεντρικά γραφεία μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας με την εγκατάσταση σε όλο το δίκτυο LED
φωτισμού και με την αλλαγή κλιματιστικών, αλλά και με τη θέσπιση green ambassadors που ελέγχουν καθημερινά την κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, η εταιρεία στηρίζει άλλες εταιρείες που αναλαμβάνουν δράσεις ΕΚΕ και είναι πάντα στο πλευρό ΜΚΟ που και μοιράζονται το ίδιο όραμα για ένα καλύτερο αύριο. Ολόκληρη η έκδοση είναι διαθέσιμη εδώ.