Στρατηγική συνεργασία μακροχρόνιας διάρκειας και πανευρωπαϊκής εμβέλειας υπέγραψαν η Sephora και η Zalando, «με στόχο τη δημιουργία του απόλυτου online προορισμού για prestige beauty για τα εκατομμύρια πελατών της Zalando και την επανεφεύρεση του τρόπου που ψωνίζουν online».

Ο γαλλικός κολοσσός του καλλυντικού και ο γερμανικός e-tailer, θα εστιάσουν στα prestige beauty brands, με τη Sephora «να φέρνει στη Zalando έναν επιλεγμένο συνδυασμό προϊόντων ομορφιάς από περισσότερα από 300 prestige και exclusive brands, αναβαθμίζοντας την πρόταση ομορφιάς για εκατομμύρια καταναλωτές», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Η πρωτοποριακή αυτή συνεργασία θα ξεκινήσει με λανσάρισμα στη Γερμανία στο τελευταίο τρίμηνο του έτους και θα επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές το 2022.

O Co-CEO της Zalando δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η ομορφιά είναι μια τεράστια και συναρπαστική ευκαιρία για εμάς, καθώς το online beauty market είναι σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτο στην Ευρώπη. Ως ένας one-stop προορισμός για fashion και lifestyle, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους καταναλωτές της Zalando να βρουν τις ιδανικές επιλογές μόδας και ομορφιάς σε ένα σημείο και ταυτόχρονα να δώσουμε στους συνεργάτες μας μία πλατφόρμα ψηφιακής επιτυχίας».

Ο Πρόεδρος και CEO της Sephora δήλωσε από τη πλευρά του: «Πενήντα χρόνια μετά το άνοιγμα του πρώτου της καταστήματος, η Sephora “ταράζει τα νερά” του prestige beauty για άλλη μία φορά. Αυτή η συνεργασία αποτυπώνει τη φιλοδοξία μας να καινοτομούμε συνεχώς για να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας περισσότερο από οποιονδήποτε».