Σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο όμιλος της L’Oréal το α’ εξάμηνο του 2021 καταφέρνοντας να επιστρέψει σε προ πανδημίας επίπεδα, ανακάμπτοντας σε όλες τις περιφερειακές του αγορές, καθώς και σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων.

Ειδικότερα, τα κέρδη του ομίλου ανήλθαν στα 2,6 δισ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αύξηση 6,6% σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2019. Ο τζίρος του ομίλου της L’Oréal σημείωσε αύξηση της τάξεως του 16% φτάνοντας στα 15,2 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ακόμη και το επίπεδο που είχε καταγραφεί πριν το ξέσπασμα του Covid-19.

Ο Nicolas Hieronimus, Διευθύνων Σύμβουλος της L’Oréal ανέφερε ότι το β’ τρίμηνο ήταν «πολύ δυνατό» με τις πωλήσεις από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο να είναι αυξημένες κατά 30%, φτάνοντας τα 7,6 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία του ισολογισμού έδειξαν ανάπτυξη σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου, ενώ η L’Oréal Luxe, που περιλαμβάνει τα προϊόντα ομορφίας Yves Saint Laurent και Giorgio Armani, σημείωσε πωλήσεις 5,47 δισ. ευρώ, οι οποίες ήταν αυξημένες σχεδόν κατά 25%. (Πηγή: