Η Estée Lauder Hellas ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του οικονομικού έτους της 2023 στην Ελλάδα, για τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία διατηρεί την κορυφαία της θέση στα προϊόντα ομορφιάς επιλεκτικής διανομής και ενισχύει σημαντικά τη θέση της στην κατηγορία των αρωμάτων, επιτυγχάνοντας ιδιαίτερη ανάπτυξη στη κατηγορία υψηλής αρωματοποιίας με μάρκες, όπως Tom Ford, Jo Malone London, Kilian Paris και Editions de Parfums Frédéric Malle. Συγκεκριμένα, οι καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 18,9%, το περιθώριο μικτού κέρδους αυξήθηκε κατά 6,7 ποσοστιαίες μονάδες ενώ η θυγατρική κατέγραψε ζημίες 7,9 εκατ. ευρώ προ φόρων. Από το καλοκαίρι του 2022, η θυγατρική στην Ελλάδα λειτουργεί υπό τον πλήρη έλεγχο της The Estée Lauder Companies.

Ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής, η προέβη σε ενέργειες αναδιοργάνωσης για τη βελτιστοποίηση της αναπτυξιακής της πορείας που οδήγησαν σε αρκετά -μη επαναλαμβανόμενα- κόστη τα οποία επηρέασαν τα αποτελέσματά της. Για το τρέχον οικονομικό έτος (1η Ιουλίου 2023 έως 30 Ιουνίου 2024), η Estée Lauder Hellas επιστρέφει σε ισχυρή ανάπτυξη, επιτυγχάνοντας ήδη διψήφια αύξηση των καθαρών πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης. Αυτό επετεύχθη χάρη σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και στρατηγικές συνεργασίες οι οποίες επικεντρώνονται στο brand building και στην άριστη εξυπηρέτηση στα σημεία πώλησης.

Προτεραιότητα αποτελεί, επίσης, η προσέλκυση και ανάπτυξη ταλέντων, η προώθηση καινοτόμων και συνεργατικών μεθόδων εργασίας, η αναβάθμιση της συνολικής εργασιακής εμπειρίας καθώς και η ενίσχυση της εταιρικής της κουλτούρας. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης, τον Ιανουάριο του 2024, η ελληνική θυγατρική προχώρησε σε μετεγκατάσταση των κεντρικών της γραφείων, σε νέα υπερσύγχρονα στην Αθήνα. Η Estée Lauder Hellas συνεχίζει να επενδύει στην ανακαίνιση σημείων πώλησης, με πιο πρόσφατο το κατάστημα MAC στην οδό Ερμού, το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία flagship stores της μάρκας στην Ευρώπη. Τέλος, η εταιρεία επενδύει στον εκσυγχρονισμό και στην επέκταση του κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας της στον Ασπρόπυργο Αττικής, καθιστώντας σταδιακά την ελληνική θυγατρική κέντρο για όλη την περιοχή ευθύνης της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.