Η Amazon.com Inc. μειώνει δραστικά τις αμοιβές για τους εμπόρους που πωλούν ρούχα σε τιμές κάτω των 20 δολαρίων- ένδειξη ότι ετοιμάζεται για πόλεμο τιμών με την κινεζική Shein.
Την Τρίτη, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις αμοιβές των πωλητών για προϊόντα ένδυσης με τιμή κάτω των 15 δολαρίων στο 5% από τον Ιανουάριο. Τα ποσοστά για τα είδη ένδυσης με τιμές από 15 έως 20 δολάρια θα πέσουν στο 10%.

Οι προμήθειες και στις δύο κατηγορίες ήταν προηγουμένως στο 17%. Είναι σπάνιο για την Amazon να μειώνει τις αμοιβές που χρεώνει στους εμπόρους στο ηλεκτρονικό της κατάστημα. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, σημαίνει ότι η Amazon επιδιώκει συγκεκριμένα να δελεάσει τους εμπόρους που προσφέρουν ρούχα χαμηλού κόστους – ένας τομέας στον οποίο η Shein έχει καταφέρει να κυριαρχήσει.

Η Amazon είναι ηγετικός παίκτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο των ΗΠΑ κατακτώντας περισσότερο από 1 δολάριο από κάθε 3 δολάρια που ξοδεύονται στο διαδίκτυο, γεγονός που την καθιστά περίπου έξι φορές μεγαλύτερη από τον πλησιέστερο διαδικτυακό ανταγωνιστή της Walmart Inc., σύμφωνα με την Insider Intelligence. Αντιμετωπίζει όμως νέες απειλές από κινεζικές εταιρείες, όπως η Shein, η οποία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αρχική δημόσια προσφορά το 2024, και η Temu, η εφαρμογή αγορών που ξεκίνησε στις ΗΠΑ πέρυσι.

(Πηγή: Fashion Network)