Στροφή προς τις πιο παραδοσιακές μορφές marketing, όπως το direct mail και τα βιβλία, κάνουν τα luxury brands, έτσι ώστε να διαφοροποιηθούν από τα ψηφιακά κανάλια διαφήμισης, καθώς τόσο η πανδημία όσο και οι πρόσφατες αλλαγές απορρήτου καθιστούν δυσκολότερη την πρόσβαση των εταιρειών σε πελάτες. H εταιρεία πολυτελών ειδών Mansur Gavriel για παράδειγμα, παρουσίασε την πρώτη της καμπάνια direct marketing αυτόν τον μήνα, με τη μορφή ενός δωρεάν βιβλίου 32 σελίδων με νέα project αλλά και προηγούμενες καμπάνιες, με πρωτότυπα έργα τέχνης εμπνευσμένα από το brand.

«Το digital marketing είναι από τη μια πλευρά πολύ ακριβό, και από την άλλη τόσο γρήγορο που δεν μας επιτρέπει να μιλάμε με άνεση για το brand μας, για το τι μας ενδιαφέρει και για αυτά που υποστηρίζουμε. Το direct mail είναι ένας τρόπος για να πούμε την ιστορία μας» δηλώνει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mansur Gavriel, Isabelle Fevrier. Οι Chanel, Dior, Prada, Loewe και Alighieri έστειλαν βιβλία ή άλλα αντικείμενα στους κορυφαίους πελάτες τους, ώστε να δημιουργήσουν μια πιο προσωπική επικοινωνία μαζί τους.

Η Acne Studios ξεκίνησε να εκδίδει το εξαμηνιαίο περιοδικό της, το Acne Paper, το 2006, η Dior στέλνει ένα έντυπο περιοδικό αποκλειστικά σε πελάτες με υψηλές δαπάνες και το πουλάει σε μπουτίκ, ενώ η Loewe έχει δημιουργήσει ειδικές περιορισμένες εκδόσεις για να συνοδεύσει όλες τις συλλογές Jonathan Anderson. Η επόμενη έκδοση της θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. Το direct mail μπορεί να μην είναι μια νέα ιδέα, ωστόσο τα luxury brands πλέον βασίζονται περισσότερο στην πιο άμεση επικοινωνία και το direct marketing.

(Πηγή: Vogue Business)