Ήταν το 2019, όταν η εταιρεία Montblanc «τάραξε τα νερά» της βιομηχανίας της μόδας, ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με τη γνωστή ιαπωνική μάρκα streetwear, Bape. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, ήταν το λανσάρισμα μιας limited edition συλλογής από δερμάτινες τσάντες και αξεσουάρ, η οποία έγινε ανάρπαστη, αφού εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες μόλις ώρες. Το επιτυχημένο αυτό πείραμα, έκανε τον CEO της Montblanc, Nicolas Baretzki, να καταλάβει ότι ο επαναπροσδιορισμός του brand και της μέχρι πρότινος συντηρητικής στρατηγικής που ακολουθούσε η εταιρεία, ήταν απαραίτητη.

Για να καθιερώσει αυτή τη νέα «ταυτότητα» του brand, o Baretzki στη επικεντρώθηκε στην αλλαγή στρατηγικής στην επικοινωνία και το marketing της εταιρείας, ενώ παράλληλα προσέλαβε και νέο creative director. Ο Marco Tomasetta ανέλαβε καθήκοντά τον περασμένο Μάρτιο, έχοντας ως βασική αποστολή να αναπτύξει την lifestyle πλευρά της Montblanc και εκτός από τα είδη γραφής να δώσει έμφαση και στην κατηγορία των accessories. «Οι πελάτες μας αλλάζουν και εμείς, πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. Πριν από δεκαπέντε χρόνια, όταν κάναμε τις παρουσιάσεις των προϊόντων μας, όλοι ήταν επιχειρηματίες με κοστούμια. Σήμερα όμως, η επίσημη ένδυση γίνεται όλο και πιο σπάνια, ενώ τα τελευταία χρόνια, αρχίσαμε να έχουμε πελάτες με σορτς, οι οποίοι γίνονται όλο και περισσότεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Baretzki.

Το νέο πλάνο της εταιρείας είναι, «η φωνή της Montblanc να ακούγεται πιο συχνά», ενώ στην προσπάθειά της να καλύπτει τις προσδοκίες της αγοράς, αποφάσισε να μειώσει το χρονικό διάστημα μεταξύ των σταδίων σχεδιασμού, παραγωγής και κυκλοφορίας των προϊόντων της, από τους 18 μήνες, στους 8. Επίσης, μέσα από το νέο πλαίσιο της στρατηγικής, ο Baretzki στοχεύει στην ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της Montblanc, με το άνοιγμα νέων, σε μεγάλες πόλεις παγκοσμίως, ξεκινώντας από την ανακαίνιση του καταστήματος-ναυαρχίδα της εταιρείας στο Champs Elysées.

(Πηγή: FashionNetwork)